• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Algem’de 92 Kursiyer Sertikalarını Aldı

Algem’de 92 Kursiyer Sertikalarını Aldı
Altıeylül Belediyesi'nin açtığı Altıeylül Gelişim Merkezi'nde eğitim gören 92 kursiyer sertifikasını aldı.

Altıeylül Belediyesi'nin açtığı Altıeylül Gelişim Merkezi'nde eğitim gören 92 kursiyer sertifikasını aldı.

Altıeylül Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Altıeylül Gelişim Merkezi'nde (ALGEM) bilgisayar, nakış, ev ve kurum temizliği ile takı tasarım kursunu başarıyla tamamlayan 92 kursiyer sertifikalarını düzenlenen törenle aldı. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Başkan Yardımcıları Fikrettin Kocaman, Ahmet Özen, Zeki Çabuk, Belediye Meclis Üyeleri Yasemin Akkol, Ahmet Şen, Faruk Özen, Sevil Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik ve Şube Müdürü Yücel Korkmaz, Altıeylül Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süreyya Eray, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Dilaver Ayyıldız, İnsan Kaynakları Müdürü İsmail Berber, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bilal Gürhan, Muhtarlık İşleri Müdürü Elvan Bahar Göktepe, Gazi Osman Paşa Mahallesi Muhtarı Şinasi Çağlı ve kursiyerler katıldı.

Anneler sertifika heyecanı yaşarken ALGEM Çocuk Bakım Evi'nde eğitim gören çocuklar da 23 Nisan ile ilgili düzenledikleri gösteriyi sergilediler. ALGEM'de farklı branşlarda eğitim alan anneler çocuklarını da aynı bina içerisinde bulunan çocuk bakım evine bırakıyor. Anneler kurs görürken çocuklar da eğitim alıyor. ALGEM'in minikleri ilk kez 23 Nisan gösterisi ile sahneye çıktı ve büyük alkış aldı. Geleceğin mimarı çocukların gösterileri annelerin sertifika heyecanını unutturdu. Büyük alkış alan gösterinin ardından Başkan Zekai Kafaoğlu'nun eşi Didar Kafaoğlu çocuklara hediye takdim etti. Daha sonra kursiyerler törenle sertifikalarını alırken, kursiyerlerin yaptığı eserlerde sergilenerek satışa sunuldu.

Sertifika töreninin açılış konuşmasını yapan Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bilal Gürhan, "Altıeylül Belediyesi sosyal belediyeciliğin önemli bir yönünü başarıyla temsil etmeye devam ediyor. ALGEM Türkiye'de sosyal belediyecilikte iyi işler yapan bir kurum ve bu anlamda iş yapan belediye kimdir diye sorulduğunda, her yerde örnek gösterilen Altıeylül Belediyesi var. Altıeylül Gelişim Merkezi Türkiye'de ilki temsil ediyor. Buraya gelen misafirler ALGEM'e hayranlıklarını iletiyor. İnsana değer veren ve Altıeylül'de yaşayan herkesi değerli gören Başkanımız Zekai Kafaoğlu'na teşekkür ediyoruz. İnsana hizmet etmek çok güzel bir şey ve bunların karşılığını görmek çok önemli. Bilgisayar kursuna katılan 20, ev ve kurum temizliğine katılan 23, dikiş kursuna katılan 38 kişi, takı tasarımına katılan 11 kişi olmak üzere toplamda 92 kişi sertifika almaya hak kazandı. 4 ay önce ev ve kurum temizliğine katılan 34 kişi istihdam edilip iş sahibi oldular; buna bugün de sertifika alan kursiyerler arasından 12 kişi daha eklenerek bu merkez sayesinde 46 kişi iş sahibi oldu" dedi.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da yaptığı açıklamada, "Belediyecilik sadece alt yapı üst yapı, park ve bahçe yapmak değil. Bunlar belediyenin asli görevidir. Önemli olan insana dokunmak. İnsana hizmet etmek şereflerin en büyüğü. İnsanın dili, dini, ırkı, siyasi görüşü hiç önemli değil. Seçilirken efendi olmaya değil hizmetkarlık yapmaya geldik demiştik ve öyle de yapıyoruz.Ben vatandaşlarım ile birlikte olunca mutluyum. İnsanları seviyoruz, insan sevgisi olmadan siyaset yapılmaz. Sosyal belediyeciliğin en güzel örnekleri ALGEM'de yaşanıyor. Sosyal belediyecilik alanında İstanbul ve Kayseri'de ödül aldık. Sizler olmazsanız bu kurumlar olmaz. İkinci ALGEM binasını Gümüşçeşme, 1. Gündoğan ve 2. Gündoğan Mahallesine hitap edecek şekilde gerçekleştireceğiz. Belediye olarak kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleriyle işbirliği yaparak kollektif aklı kullanıyoruz ve güzel işler ortaya çıkarıyoruz. Çorbanın lezzetini verebilmek için herkesin katkısını sağlamak lazım. ALGEM'deki kurslarımıza da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

Gazi Osman Paşa Mahallesi Muhtarı Şinasi Çağlı tören sonunda Başkan Zekai Kafaoğlu'na yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, "Böyle bir belediyecilik yaptığı için başkanımızı tebrik ediyorum. Belediyecilik sadece üst yapı yapmak değildir. Altıeylül Belediyesi ev ekonomisine katkı sağlayan bayanlarımıza meslek edinmeleri için kurslar açtı ve bayanlara meslek edindirdi. ALGEM'e yeni kursiyerler gelecektir. Böyle başkan varken Altıeylül çıtasını her zaman yükseltecektir" dedi.

Algem’de 92 Kursiyer Sertikalarını Aldı

Algem’de 92 Kursiyer Sertikalarını Aldı

Algem’de 92 Kursiyer Sertikalarını Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim