• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Alex Türkiye’ye geliyor!

Alex Türkiye’ye geliyor!
Fenerbahçe'de yabancı oyuncuların en yakınındaki isim Samet Güzel çarpıcı açıklamalar yaptı…

Fenerbahçe’de yabancı futbolcuların eski tercümanı Samet Güzel birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe ile nasıl yolların birleşti?

Fenerbahçe ile buluşmam aslında kendi çabamla gerçekleşti. Aslında idealimde bu işi yaparım diye düşünmemiştim. 17 yaşındayken Brezilya’ya gittim ve Portekizce öğrendim. Üniversite döneminde İhsan Toplaoğlu’na mail attım ve sağ olsun kapıları açtıktan sonra o dönemde tercüman askere gittiği için şans buldum ve iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum.

Dil öğrenmenin püf noktası nedir?

Dil öğrenmenin en güzel yolu o dilin konuşulduğu yerde öğrenmekten geçiyor. Benim şansım kız arkadaşımla paylaşımlarım güçlü olduğu için işimi kolaylaştırdığını söyleyebilirim. Bütün gençlere tavsiyem; o ülkeden kız arkadaş veya bayansanız erkek arkadaşı ile paylaşımlar yaparak daha kolay hale geliyor.

Carlos’un doğum gününü kutlayacağız…

Kayseri’de Nobre ve Ertuğrul ile görüştüm yarın (bugün) Sivas’a giderek Roberto Carlos’un doğum günü olduğu için pasta kestikten sonra tekrar İstanbul’a geri döneceğim. Ben birlikte görev aldığım bütün arkadaşlarımla bağımı kopartmıyorum.

Oyuncuların karşılamamız ve vedalar neden çok farklı?

Bana çok üzüntü veren bir soru sordun. Önce başınızın üstünde tuttuktan sonra giderken ben bir hayat arkadaşı olarak orada bulunuyordum. Bütün oyuncular yanında yöneticileri ve arkadaşlarını taraftarları görmek istiyor. Ama inşallah bu durumda yakında düzelir.

Nobre, Alex olmadığı için zorlandı mı?

Yanında oynadığın arkadaşın son derece önemlidir. İkisi arasında duran toplarda, kornerlerde veya attığı gollerde birbirlerinin nerede olduğunu çok iyi biliyorlardı. Bu avantajı iyi kullandığı zamanlarda çok önemli başarılar yakaladılar. Birde büyük takımda oynamanın çok büyük bir fark olduğunu unutmayalım. Kayseri de mutlu olduğunu görsem de tabi ki Fenerbahçe’yi ve Beşiktaş’ı özlüyor.

Alex’i bize anlatır mısın?

Alex hakkında konuşurken inanın bana kilitleniyorum. İnsanlar diyor ki beraber çalıştığın için devamlı övüyorsun diye düşünüyordur ama kişiliği ile karakteri ile sporculuğu ile benim gözümde övülecek bir insandır. O benim dostum, abim, kardeşim ve her şeyim diyebilirim.

Alex ne zaman geliyor?

Alex, Türkiye’ye gelecek. Alex burayı ikinci ülkesi olarak görüyor. İki çocuğu burada doğdu ve o çocuklar Türkler ve Türk dili biliyor. Eşi ve kendisi de biliyor. Aralık ayında Alex Türkiye’ye gelecekti ve planlarını yapmıştı ve ben organize etmiştim. Parmağı kırılmasına rağmen önce yöresel ligde şampiyon oldular daha sonra çok iyi gittikten sonra düşme potasına girdi ve takımını ligde tutarak büyük bir özveride bulundu. Çok yakın zamanda Türkiye’ye geleceğini söyleyebilirim.

Teknik Direktör Alex…

Alex’in özellikleri arasında yöneticilik, teknik direktörlük vasıfları bulunuyor. Benim özel konuşmalarımız sonrasında benim hissettiğim teknik direktör Alex ile karşılaşacağız.

Teknik direktör Alex, Hagi gibi teknik açıdan sorun yaşayabilir mi?

Hagi’yi tanımıyorum ama çok başarılı ve Galatasaray camiasına önemli hizmetler vermiştir. Ben Alex ile ilgili şunu söyleyebilirim Alex’in bilgisi çok üst düzey olan, duygusal zekası çok yüksek olduğu için oyuncu tarafını çok iyi anlayabilir ve çok iyi bir öğretmen edasında olacağını düşünüyorum. Hayatında planlamalar ile yaşadığından bu işi çok iyi başarabileceğini düşünüyorum.

Feyyaz Uçar ve Ziya Doğan’a teşekkür ederim

Malatya’da Feyyaz Uçar ve Ziya Doğan ile 6 ay çalışma fırsatı buldum. Kariyerimin başlangıcında bana çok emekleri geçtiği için teşekkür etmem gerekiyor.

Önder Özen bahsederdi Zico’nun evini bize anlatır mısın?

Aslında tasvir ederken şöyle söyleyebiliriz ’’Brezilya Zico’nun evi’’. Zico’nun kim olduğunu anlamak için sokakta birisine sormanız yeterli olacaktır. Pele efsanevi bir oyuncudur ama Zico denince Brezilya’da Pele’den bile daha fazla büyük bir sevgi vardır. Zico Rio da yaşıyor kendine özgü iki tane evi var biri yazlık diğeri kışlık ve ayrıca futbol okulu da bulunuyor. Ama aslı tasvir Brezilya Zico’nun evidir.

Maradona hayran kaldı…

Maradona, Zico’nun evine geliyor. Ve müzesini gezdikten sonra hayran kalıyor ve ayrıca üzülüyor. Bahsederken sen ne güzel her şeyini saklamışsın çocuklarına ve hayranlarına bunu gösterebiliyorsun ben ise hiçbir şey saklayamadım ve imrendim diye konuştu.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim