• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C

Alex de Souza: "Onu jübileme davet edeceğim"

Alex de Souza: "Onu jübileme davet edeceğim"
Fenerbahçe'nin efsanevi futbolcusu Alex de Souza, Türkiye kariyeriyle ilgili bilinmeyenleri anlattı.

Fenerbahçe ile yolları 1 Ekim 2012’de ayrılan, 7 Aralık 2014’te aktif futbol yaşamına son veren Alex 2 hafta önce Palmeiras’ın düzenlediği ve Türkiye’den dostlarının da katıldığı bir organizasyonla jübile yaptı.

Efsane futbolcu dünyaca ünlü birçok ismi biraraya getiren müthiş gala gecesinin ardından açıklamalarda bulundu.

İşte Alex'in açıklamaları;

"İnsanların bir kısmı Aykut Kocaman’dan Aziz Yıldırım’dan nefret ettiğimi düşünüyor. Bana onlarca mesaj geliyor sosyal medyadan. İnsanlar ‘Aykut Kocaman’dan nefret mi ediyorsun?’, ‘Aziz Yıldırım’dan nefret mi ediyorsun?’ diye soruyorlar. ‘Evet, ediyorum’ diye bir cevap versem bir sürü insan tepki verir, ‘Etmiyorum’ desem de öyle. Çünkü bir kesim beni kovdukları için tepkili olmam gerektiğini düşünüyor. Ben kimin ne tepki vereceğini düşünmeden, hissettiğim doğruyu söylüyorum."
"AZİZ YILDIRIM VE AYKUT KOCAMAN'DAN NEFRET ETMİYORUM"

"Aykut Kocaman’dan da Aziz Yıldırım’dan da nefret etmiyorum. Bir öfke hissetmiyorum. Ve bunu dile getiriyorum. Ben böyle hisler barındırmam. Onlar arkadaşım değiller, telefonla konuşup, görüştüğüm insanlar da değiller. Ama herhangi bir problemim yok onlarla. Aykut Kocaman beni istemediğini söyledi, Aziz Yıldırım da aynı şekilde. Ben de ‘Tamam, giderim’ denim. Hepsi bu. Başkan olan, antrenör olan onlar. Karar verecek olan onlar. Ben de ‘ülkeme dönerim’ diye düşündüm."
"GÖRÜŞMEK İSTEDİM GERİ ÇEVİRDİLER"

“2012’de ayrıldım, 2015’teyiz. Bunca zaman hiç diyalog geçmedi aramızda. Kitabımla alakalı görüşme talebim oldu ama onlar istemediler. Kitabımın editörü Türkiye’ye geldi ve kitapta görüşlerine yer vermek istediğimi söyledi. Aykut Kocaman başta onayladı ancak sonra vazgeçti. Aziz Yıldırım ‘hayır’ dedi.

Ben onların görüşleri de olsun istedim çünkü ben bir kitap yazıyorum ve içinde onlara dair de birtakım şeyler var. Dolayısıyla düşündükleri şeyleri söylesinler istedim.

Türkiye'de diyaloğum olan insanlar bana şaşırdılar, ‘Seni sevmiyorlar, neden kitabında görüşlerine yer vermek istiyorsun?’ dediler. Ben görüşlerimi belirtiyorsam onlar da belirtebilmeli. Neden istemediklerini bilmiyorum ama merak ediyorum. Fakat kendi tercihleri, benim adıma hiçbir problem yok.

Benzer bir örnek daha var. 2001’de çalışıp sorun yaşadığım bir antrenör vardı. Ona da aynı talepte bulundum. ‘Ben tüm hayatımı yazıyorum ve sen de varsın. Söylemek istediklerin varsa ben yer vermek istiyorum’ demiştim.”
"SCOLARİ HAYALLERİMİ YIKTI"

“Hayâl ettiğim her şeyi yaşadım, Dünya Kupası dışında. Kupanın kapısına kadar gittim ama Scolari kapıyı kapattı. Jübileme çağırdım, geldi. Ona karşı olumsuz bir hissim yok.”

"Hayal ettiğim her şeyi yaşadım. Biri dışında. Ben çok genç bir oyuncuyken hep Dünya Kupası hayâli kurardım. Dünya Kupası’nda oynamanın kapısına kadar da gittim ama Scolari o kapıyı kapattı.”
"O DA HATASINI BİLİYOR"

"Ve hata yaptığını söylüyor. Şimdi hatalı bir karar olduğunu biliyor, 13 yıl sonra. Ben saygı duyuyorum. Çünkü karar verme yetkisi olan kişi oydu ve o kararı verdi. Başını yastığa koyduğunda hatalı bir karar olduğunu düşünüyordur hâlâ zaman zaman. İnsanlar da çok üzerine gittiler. O zaman da üzüldüm tabii ama hiçbir olumsuz his beslemiyorum saygı duymaktan başka.”
"HÜRRİYET'İ JÜBİLEME DAVET EDECEĞİM"

"Türkiye'deki kariyerim boyunca bana karşı en sert oynayan futbolcuların başında Hürriyet var. Her zaman beni zorladı, sert müdahalelerde bulundu. Zaman zaman yaraladı. İstatistikleri tam hatırlamıyorum ama bakarsanız o hep sarı kart görmüştür ve ben de her zaman sonuca etki eden işler yapmışımdır o maçlarda. Maç sonu gelir ve bana ‘kusura bakma’ derdi. Önemli olan bu. Orda biter çünkü her şey. Eğer Türkiye’de bir maç oynarsam kesinlikle Hürriyet’i davet edeceğim. Kariyerimde önemli yer sahibi isimlerden biri.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim