• BIST 9126.46
  • Altın 2324.175
  • Dolar 32.3577
  • Euro 35.0008
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Alevler Ülkesi Azerbaycan’dan Türkiye’ye Turizm Atağı

Alevler Ülkesi Azerbaycan’dan Türkiye’ye Turizm Atağı
Azerbaycan, Türkiye ile turizm faaliyetlerini arttırmak için İstanbul'da turizm temsilciliği açtı.

Azerbaycan, Türkiye ile turizm faaliyetlerini arttırmak için İstanbul'da turizm temsilciliği açtı. Temsilciliğin açılışı İstanbul'da Intercontinental Hotel'de görkemli bir tanıtım kokteyli ile basına duyuruldu.

Azerbaycan, Türkiye ile daha aktif turizm faaliyeti yapmak İstanbul'da turizm temsilciliği ofisi açtı. Intercontinental Hotel'de görkemli bir tanıtım kokteyli ile basına duyuruldu. Tanıtıma Azerbaycan devlet yetkilileri, yabancı misyonlar, Türkiye'den yüksek bürokratlar ve yüksek yargı mensupları, ünlü işadamları, yazılı ve görsel basın mensupları, sinema sanatçıları, rektörler, ünlü doktorlar, ve başta İlber Ortaylı olmak üzere saygıdeğer tarihçiler katılım gösterdi. 29 Şubat tarihinde İstanbul'da açılışı gerçekleşen Azerbaycan Turizm Temsilciliği Türkiye Direktörü Nurlana Çakmak, "Bugüne kadar Türkiye ve Azerbaycan Devletleri arasındaki dayanışma ve işbirliği iftiar edecek seviyede olmuştur. Fakat üzülerek söylemeliyim ki, potansiyel Türk turistinin Azerbaycan'ı görmeli hissiyatını yaratamamış, aynı yakınlığı ve algıyı Türk halkı arasında oluşturamamışız, daha doğrusu dikkatlerini çekememişiz. Bundan dolayı Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcilik açarak bu yanlış algıyı sen de Azerbaycan'ı gör diyerek Azerbaycan'ı Türkiye'de Türk halkının tatil destinasyonlarının göz bebeği yapacak, hakettiği özlenen seviyeye en yakın zamanda getireceğinden kuşkum yoktur. Azerbaycan artık her türk ziyaretçisinin özlediği ve sevdiği bir yer olacak. Biz buna yürekten inanıyoruz" dedi.

Çakmak sözlerine, "Bundan böyle, sadece şu an mükemmel olan devlet başkanları, başbakanlık ve bakanlıkların üst seviyedeki siyasi ilişkilerinin yanında Türkiye'den gelecek turist misafirlerle de bu ilişkileri pekiştirmek, taçlandırmak istiyoruz. Değerli Türk halkına, yazılı ve görsel basının doğru tanıtımıyla Azerbaycan'ın sadece petrol ve gaz ülkesi değil, muhteşem bir tatil destinasyonu, keşfedilmemiş güzellikleri dolu dolu yaşayacak, Türk halkının hiç zorlanmadan Türkçe konuşarak bir baştan diğer başa gezip göreceği harika anılarla döneceği bir yer olacak . O yüzden diyoruz ki, sen de Azerbaycan'ı gör. Sadece devlet büyüklerini değil, tüm Türkiye'yi Azerbaycan'ı görmeye çağrı yapıyoruz" şeklinde devam etti.

"TÜM TÜRKİYE'Yİ OĞUZ HAN'IN ANAYURDU AZERBAYCAN'A ÇAĞIRIYORUZ"

Azerbaycan Turizm Temsilciliği'nin 29 Şubat 2016 tarihinde İstanbul'da gerçekleşen açılışında temsilciliğin Türkiye Direktörü Nurlana Çakmak, "Dünya Türklüğünün tarihinde Azerbaycan'ın özel bir yeri var. Genel Türk tarihi ve kültürünün beşiği olan Azerbaycan, bütün tarihi dönemlerde kuzey Türklerini güney Türkleri, doğu Türklerini ise batı Türkleri ile ilişki kurduran altın köprü rolünü oynamıştır. Nuh peygamberden başlayarak dünya medeniyetinin beşiği olan Azerbaycan, hem Oğuz Hakan'ın, hem hanlar hanı Bayındır Han'ın, hem de Dede Korkut'un vatanıdır. Oğuz Han'ın ve Bayındır Han'ın kendisi ve kendisinden sonraki birçok Oğuz Türk komutanları bu topraklarda yaşamış burada hakkın rahmetine kavuşmuşlardır. Azerbaycan en eski dönemlerden başlayarak tarihin bütün dönemlerinde genel Türk mekanının en önemli parçası, eski Oğuz yurdu Azerbaycan halkı ise, bu yerin en eski yerli halkı olmuştur" dedi.

Alevler Ülkesi Azerbaycan’dan Türkiye’ye Turizm Atağı

Alevler Ülkesi Azerbaycan’dan Türkiye’ye Turizm Atağı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim