• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Alevilerin fişlenme iddiası meclis gündeminde

Alevilerin fişlenme iddiası meclis gündeminde
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara’da vatandaşların fişlendiği iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren Murat Emir, dış güçlerin yüz yıllardır toplumun Kürt-Türk, Alevi-Sünni vb. şeklinde ayrıştırmaya çalışmasının AK Parti tarafından da desteklendiğinin iddia edilmesinin tüm kesimler tarafından büyük tepki çekmekte olduğunu söyledi. Bu ayrıştırma çalışmalarının son zamanlarda Ankara’da kendini göstermeye başladığını belirten Emir, "Keçiören İlçe Belediyesi’nin vatandaşlarımızın evlerinin kapılarını tek tek dolaşmak suretiyle bir anket yaptırdığı ve anketteki sorulardan birinin de 'mezhebiniz nedir?' olduğu tarafımıza iletilmiştir. Bununla eş zamanlı olarak Yenimahalle İlçesinin Batıkent Semtinde Pir Sultan Abdal Cemevi ile Serçeşme Cemevi arasında Alevi vatandaşlarımızın oturduğu bölgedeki bazı apartman kapıları, duraklar ve trafolar işaretlenmiştir." dedi.

Bu bağlamda CHP Milletvekili Emir, şu soruları yöneltti: 

"Keçiören Belediyesi’nin ilgili anketinin düzenlenmesindeki amaç nedir? Vatandaşlarımızın mezhepleri kimleri ilgilendirmektedir? İnsanlarımız fişlenmeye mi çalışılmaktadır?

Keçiören Belediyesi’ne ilgili anket sonucunda soruşturma açmayı düşünüyor musunuz? Sizin bu anketteki ilgili soruya bakış açınız nedir? 

Batıkent’te Cemevleri arasında çeşitli mekânların işaretlenmesi sonucunda bir soruşturma başlatılmış mıdır? Bu bölgedeki MOBESE kayıtları alınmış mıdır? 

Basına yansıdığı kadarıyla, Batıkent’teki vatandaşların güvenlik güçlerini aradığı ve polislerin, 'Elinizde görüntü var mı? Yoksa işaretlerin üzerini boyayın' dediği iddia edilmektedir. Bu iddia doğru mudur? Güvenlik güçleri bu konuda gerekli tahkikatı titizlikle yapmışlar mıdır? 

İktidarınızın bakanlarından birisinin, istemediği bir karar veren hâkim için 'O hâkim Alevi' sözünü sarf etmesi hala belleklerimizdeyken, toplumumuzun ayrıştırılmaması konusunda ne zaman ciddi çalışmalar yapacaksınız?"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim