• BIST 8981.29
  • Altın 2284.428
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Alevi Dedesi’nden Birlik Çağrısı

Alevi Dedesi’nden Birlik Çağrısı
Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir ve AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney ile taziye evinde bir araya gelen Kureyşan Ocağı'ndan Alevi Dedesi...

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir ve AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney ile taziye evinde bir araya gelen Kureyşan Ocağı'ndan Alevi Dedesi Mehmet Ali Tutal, Alevi-Sünni kardeşliğinin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Adıyaman Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri, İnsan Hakları Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cem Vakfı Derneği ve Şıhlar Derneği gibi birçok vakıf ve derneklerde başkan yardımcılığı, yönetici ve üyelikleri bulunan Başpınarlı Kureyşan Ocağı'ndan Mulla Ali Dede'nin Torunu, Araban İlçesine bağlı Başpınar, Karababa, Çepni kırsal mahalleleri ile Gümüşpınar kırsal mahallesinin bir bölümünde yaşayan Alevi halkın Dedesi olan Mehmet Ali Tutal, Başpınar kırsal mahallesi sakinlerinden Ali Öztürk'ün evindeki taziye ziyaretinde Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney ile bir araya geldi.

ALEVİ SÜNNİ HAKLAR ARASINDA AYRIM YOKTUR

Başpınar Kırsal Mahallesi sakinlerinin katıldığı sohbet konuşmasında Alevi Dedesi Mehmet Ali Tutal, Türkiye de birlik beraberliğe her zaman olduğundan daha çok ihtiyaç olduğunu belirterek,'Rahmetli dedemin bir sözü vardı. "Siyaseti aşalım biz birbirimize kurban olalım" derdi. Dünya'nın her tarafından yaşanan iç kargaşalar ve ülkelerin birbirine açtığı çıkar savaşlarının insanları canlarından, mallarından, yerlerinden ve yurtlarından ettiği bu dönemde Alevi ve Sünni halklar olarak birlik beraberlik içerisinde olalım. Biz siyasi görüşlere önem vermeyelim, hizmete bakalım. Alevi ve Sünni ayrımı yok, Alevi-Sünni halklar olarak aramızda ayrım yoktur. Cenab-ı Hak ülkemizin birliği ve beraberliğini sonsuz eylesin. Alevisiyle, Sünnisiyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Lazıyla birer et ve tırnak gibiyiz hepimiz kardeşiz" dedi.

DIŞ GÜÇLERİN OYUNUNA GELMEYİN

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir de yaptığı konuşmada " Türkiye'ye de Alevi-Sünni kardeşliğinin bozulması için aramıza girerek, mezhep ayrılığı sokmaya çalışan fitne fesatçılara uymayın. Birliğimize beraberliğimize ve kardeşliğimize zarar verip bizleri birbirimize düşürüp yok etmeye çalışan dış güçlerin oyununa gelmememiz gerekiyor. Bu cennet ülkemizin tarihinden bu güne kadar birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşadığımız Alevi, Sünni, Kürt, Laz ve Çerkez kardeşlerimizle birlik içerisinde ilelebet birlikte yaşamımızı sürdürmemiz için ülkemizin her bölgesindeki kanaat önderleri ve siyasiler olarak elimizden gelen tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Araban Belediye Başkanı olarak şahsım ilçemiz sınırları içerisinde yaşayan Alevi, Sünni, Kürt ve Türk halkımızın birliği, beraberliği ve kardeşliğinin bozulmaması için elimden gelen tüm imkanları her zaman seferber ettim ve etmeye de devam edeceğim" diye konuştu.

AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney de, "Siz-biz yok. Türkiye var, Türklerin de Kürtlerin de Sünnilerin de Alevilerin de devleti Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Bizim için başka bir devlet yoktur. Şimdi bizim birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var" ifadesini kullandı.

Alevi Dedesi’nden Birlik Çağrısı

Alevi Dedesi’nden Birlik Çağrısı

Alevi Dedesi’nden Birlik Çağrısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim