• BIST 8988.6
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Aleksandr Turçinov'dan işgalcilere çağrı

Aleksandr Turçinov'dan işgalcilere çağrı
Donetsk ve Lugansk'taki devlet ve kamu binalarını işgal edenlere çağrıda bulunan Devlet Başkanvekili ve Meclis Başkanı Turçinov, binaları boşaltmaları ve silahlarını teslim etmeleri halinde ceza verilmeyeceğini bildirdi.

Ukrayna Devlet Başkanvekili ve Meclis Başkanı Aleksandr Turçinov,  parlamentoda yaptığı konuşmasında, Donetsk ve Lugansk'taki devlet kurumları binalarını işgal edenlerin söz konusu binaları boşaltması ve silahlarını teslim etmesi halinde, cezalandırılmayacağına dair garanti verileceğini kaydetti. Turçinov, Lugansk'taki Güvenlik Servisi İl Müdürlüğü binasını işgal edenlerle telefon görüşmesi yaptığını hatırlatarak, telefon görüşmesinde, kan dökülmesinin önlenmesi için onlara söz konusu kargaşanın çözümüne ilişkin birkaç varyant önerdiğini dile getirdi. 

Turçinov, bu telefon görüşmesinde ayrıca ülkedeki protesto gösterileri sırasında meydana gelen kargaşaların araştırılmasına ilişkin emniyet birimleri ve uluslararası kuruluşların temsilcilerinin yer alacağı bir komisyonun oluşturulması meselenin de ele alındığını kaydetti. Turçinov, ülke hükumetinin yerel yönetimin yetkilerinin genişletilmesine ilişkin meseleyi görüşmeye hazır olduğunu hatırlatarak, bu çerçevede yerel yönetimin de ülkedeki durum için sorumluluğu alması gerektiğini ifade etti.

Donetsk Belediye binasını işgal edenlere de bu varyantları teklif etmeye hazır olduğunu kaydeden Turçinov, devlet kurumu binalarını boşaltarak silahlarını teslim etmeleri halinde, herhangi bir şekilde cezalandırılmayacağına güvence vereceklerini ve bunu Devlet Başkanvekili tarafından imzalanan karar ile yasallaştırılacağını vurguladı.

Turçinov, huzur ve birlikteliğin politik hırs ve siyasi çatışmalardan daha önemli olduğunu dile getirerek, “Esas sorun, Donetsk ve Lugansk'taki insanları Ukrayna'nın düşmanları ülkeye karşı çeşitli provokasyon ve saldırılar hazırlayarak kullanıyor olması” ifadesini kullandı.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim