• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Alban Seçilmiş İl Başkanı

Alban Seçilmiş İl Başkanı
Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Teşkilatının 35. olağan il kongresi yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Teşkilatının 35. olağan il kongresi yapıldı. İki aday ve blok liste ile gidilen seçimde Süleyman Uslu 138 oy, mevcut il başkanı Mürsel Alban ise 424 oy aldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel'in yaptığı kongreye, CHP Muğla Milletvekilleri Nurettin Demir, Ömer Suha Aldan ve Akın Üstündağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün CHP'li ilçe başkanları, İlçe Belediye Başkanları ve delegeler katıldı.

Kongrede konuşan İl Başkan adayı Süleyman Uslu, mevcut yönetimin Büyükşehir ile Bodrum ve Marmaris Belediye Başkanları arasındaki uyumsuzluğu gideremediğini açıkladı. Uslu, "Konuşmacıların söylediklerini zaman zaman müdahale ettik, zaman zaman dinledik. Cumhuriyet Halk Partisi kongresi Cumhuriyet Halk Partisi'ni idarece edecek il başkanı ve yönetiminin seçilmesi için yapılacak bir kongredir. Bu aile içinde yapılan bir kongre olmamakla beraber iktidar duruşuna karşı muhalefet hareketinin demokrasinin gereği olarak ortaya çıkabileceği, kendisini ifade edeceği, ama asla hakaret etmeyeceği bir kongre olmalıdır. Biz birbirimizi okşayacak olduktan sonra, sepetimizde biriktirdiğimiz yumurtaları burada sizlere gösterip onunla mı aday olduk diyeceğiz. Size yumurta mı satacağız. Dört gün önce aday olmaya karar vermeseydim, bugün bu salonda ne yapılacaktı. Kaç arkadaşımız bu kongreye ilgi gösterirdi. Yola çıkış nedenlerimizden birisi kongrenin süre gelen sürecinde Belediyelerimiz arasında uyum ile ilgili uyumsuzluk. Birbirimizi hiç kandırmayalım. Biz mademki bu ailenin birbirine saygılı üyeleriyiz, birbirimizi sevmemiz çok da şart değil. Ama birbirimize saygı göstermek zorundayız. Özellikle dünyanın gözdesi olan Bodrum ve Marmaris Belediyelerimiz ile Muğla Büyükşehir Belediyesi arasındaki uyumsuzluk konusu. Bunu çok da düşmanlık haline getirmemizin bir gereği yok. Bu konu İl Danışma Kurulu'nda konuşulmalıydı. Niye konuşulmadı? Kaç defa İl Danışma Kurulu toplandı? Bu kurulun doğal üyesiyim. Benim mi haberim olmadı. Örgüt yönetimi erkini elinde bulunduran yapı böyle bir durumu gözlemleyip müdahale etmek durumundadır" dedi.

İl Başkan adayı Süleyman Uslu'dan sonra konuşan diğer aday Mürsel Alban, Uslu'nun iddialarını cevaplandırdı. Alban, "Danışma Kurulu niye toplanmadı iddiasından başlayarak sona doğru gelmek istiyorum. İl Danışma Kurulu toplantılarını yapamadık. Bu konuda çok haklılar. Ben göreve geldim önseçim çalışmaları başladı. Adaylarımız ve ilçe başkanlarımız yapmayalım dedi. Ardından 7 Haziran seçimleri yapıldı. 7 Haziran seçimleri sonrası ani baskın erken genel seçim kararı alındı. 1 Kasım seçimlerinin ardından ilçe kongrelerimiz başladı. Bugün il kongremizi yapıyoruz. Ardından CHP Büyük kurultayı yapılacak. Büyük kurultayımızın ardından istediğiniz hafta, istediğiniz zaman danışma kurulu toplantımızı yapabiliriz. Bir başka konu da partimiz Belediyeleri arasında sanki bir sorun varmış gibi yansıtılan durum var. Hiçbir belediye başkanımız arasında böyle bir sorun yok. Her belediye başkanımız diğer belediye başkanı ile uyum içinde çalışmak zorundadır. Büyükşehir Yasası'ndan kaynaklanan bazı sorunlar vardır. Bunlar da aşılacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde 612 delegeden 562'si oy kullanılırken mevcut başkan Mürsel Alban 424, Süleyman Uslu ise 138 oy aldı. Mürsel Alban'ın yönetim kurulu listesi ise şu isimlerden oluştu; Ali Alper, Mustafa Coşkun, Şeref Çağırkan, Onur Gündoğan, Cenk Gürsoy, Mehmet Güven, Bircan İnan, Ahmet Korkmaz, Rüya Mansuroğlu, Özgür Oğuz, Çiğdem Başarır Sandıkçıoğlu, Neriman Seçer, Hüsamettin Tepeli, Nesrin Tiriç, Hakan Ünsal, Kıvılcım Yavuz, Müge Yenisu, Vahdettin Yıldız, Nihal Yılmaz, Adem Zeybekoğlu.

Alban Seçilmiş İl Başkanı

Alban Seçilmiş İl Başkanı

Alban Seçilmiş İl Başkanı

Alban Seçilmiş İl Başkanı

Alban Seçilmiş İl Başkanı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim