• BIST 9731.74
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Alaşehir'de "yarı çıplak" su eylemi

Alaşehir'de "yarı çıplak" su eylemi
Mahallelerinin içme suyunu sağlayan kaynağın özel bir şirkete ihale edilmesine tepki gösteren köylüler, "yarı çıplak" yürüdü ve oturma eylemi yaptı.

Alaşehir ilçesinde, mahallelerinin içme suyunu karşılayan kaynağın özel bir şirkete ihale edilmesine tepki gösteren köylüler, "yarı çıplak" yürüdü ve oturma eylemi yaptı.

Horzumalayaka Mahallesi sakinleri, bölgede içme suyunu karşıladıkları kaynak suyunun kullanımının ihaleyle bir şirkete verilmesine tepki gösterdi. Mahalle içerisinde üstlerini çıkararak yürüyen köylüler, yayla suyunun bulunduğu 1600 rakımlı Dedekavak tepesine çıktı ve oturma eylemi yaptı.

Horzumalayaka Mahallesi Muhtarı Erol Adıgüzel, mahallenin üst kısmında sınırlı sayıda kaynak suyu olduğunu, bu suların kendilerinden habersiz ihale edilerek özel bir şirkete 36 yıllığına verildiğini ileri sürdü.

Adıgüzel, "Bu firma burada su dolum tesisi kurup bizim suyumuzu satacak. Ancak şu anda bu köyde yaşayan insanların susuzluktan neler çektiğini bilmiyor. Doğal kaynak sularını tarımsal sulamada, hayvanlarımızın ihtiyaçlarında ve kendi evlerimizde kullanıyorduk. Şu anda evlerimizde su akmıyor. Tarım arazilerimizdeki ürünler susuzluktan kurumuş durumda. Sesimizin duyulmasını ve bu ihalenin iptal edilmesini istioruz" diye konuştu. 

Mahalle sakini Erdem Başkurt, daha önce su akan çeşmeden şu anda suyun akmadığını belirtti.

-"Bulaşığa, duş almaya su yok"

Nergül Ersoy ise bulaşık yıkamaya, duş almaya su bulamadıklarını, susuz kaldıklarını dile getirdi. Ersoy, "Perişan haldeyiz. Tek geçim kaynağımız tarım ve hayvancılık. Bütün arazilerimiz susuzluktan zaten kurumuş durumda. Çocuklarımız evlerini nasıl geçindirecek" dedi.

Mahalle halkına destek verenler arasında 77 yaşındaki Metin Akülker ise oruçlu olmasına rağmen yaklaşık 5 saat süren eyleme sonuna kadar katılarak, gençlere ve tüm bölge halkına sularına sahip çıkmaları çağrısında bulundu.

Akülker, "Susuz hayat olmaz. Gençlerimiz bu davaya sahip çıksınlar. Yetkililer de bizden habersiz ihale edilen suyumuzu bize geri iade etsinler" diye konuştu. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim