• BIST 9524.59
  • Altın 2497.323
  • Dolar 32.5847
  • Euro 34.7276
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Alaşehir’de 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

Alaşehir’de 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenle kutlandı. Renkli görüntülerin oluştuğu kutlamalara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kent Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamalara, Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin, Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Ulaştırma Alay Komutanı Kd. Alb. Mehmet Kıyıcı, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kenan Zurnacı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yenir, daire müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yenir'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler 23 Nisan konulu şiir ve kompozisyonlarını okudular. Törende Alaşehir'de çeşitli alanlarda destek veren kurum ve iş adamlarına plaket takdim edildi. Törenlerde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen şiir yazma, resim ve kompozisyon yarışmasında derecelere giren öğrencilere ödülleri verildi. Öte yandan Sağlık Bakanlığı'nın obezite ile mücadele kapsamında başlattığı proje kapsamında öğrencilere 81 adet bisiklet dağıtıldı. Plaket dağıtımı töreninde konuşan Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin, "Belediye başkanımız Gökhan Karaçoban Çanakkale gezisi ile çocuklarımızı tarihimizle buluşturması, işadamlarımız İbrahim Akgül sağladığı destekle hastanemizin sulama suyu ihtiyacını karşıladı. Ahmet Köseoğlu eski öğretmenevi lokalimizi yeni düzenleme ile Bilim Sanat Merkezi, ticaret borsası, ziraat odası, ticaret ve sanayi odası gibi kurumlar eğitime destek verdikleri için kutluyorum. Sağlık Bakanlığı obezite ile mücadele kapsamında Türkiye genelinde 450 bin adet bisiklet dağıtıyor. Bu sayı kademeli olarak 3 milyona ulaşacaktır. Öncelikle spor alanında seçmeli ders seçen okullarımıza öncelikli olarak dağıtılıyor. Amaç sağlıklı yaşamı geliştirmek" dedi.

Törenlerin son bölümünde Hacı Kelepirci İlkokulu, Cumhuriyet İlköğretim Kurumları, Atatürk İlköğretim Okulu Kurumları, Alaşehir Ortaokulu öğrencileri tarafından halk oyunları sergilendi. Kutlamalar Osman Akça İlkokulu öğrencilerinin müzikli gösterisi ile sona erdi.

Alaşehir’de 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

Alaşehir’de 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

Alaşehir’de 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim