• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Alaşehir İle Nookat Şehri Kardeş Oldu

Alaşehir İle Nookat Şehri Kardeş Oldu
Kırgızistan'ın Nookat şehri ile Manisa'nın Alaşehir ilçesi kardeş şehir oldu.

Kırgızistan'ın Nookat şehri ile Manisa'nın Alaşehir ilçesi kardeş şehir oldu. İki şehri kardeş şehir yapan protokolü Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban ile Nookat Kaymakamı Aytiev Bekbolot Baratoviç arasında Alaşehir'de imzalandı.

Kırgızistan Cumhuriyeti Nookat Heyeti Alaşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Nookat Kaymakamı Aytiev Bekbolot Baratoviç, Belediye Başkanı Turgunbaev Omurbek Corobaeviç ve 16 muhtar ile beraber Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban ve meclis üyelerini ziyaret etti. Belediye Toplantı Salonu'nda yapılan karşılıklı bilgilendirme konuşmalarından sonra kardeş şehir protokolü imzalandı.

Nookat Kaymakamı Aytiev Bekbolot Baratoviç, "Alaşehir'e girince dağlarıyla, bize benzeyen insanlarla karşılaştık. Nookat 16 muhtarlık, 270 bin nüfuslu bir şehir. Siz üzümünüz, biz elmamız ile ünlüyüz. Yıllık 70 bin ton elma üretimimiz var. Bunları Orta Asya Pazarına hazırlıyoruz. Bundan sonra sizlerin desteği ile Avrupa pazarına da girmek istiyoruz. Bugün itibariyle sadece Elma işbirliği istiyoruz. Zaman içerisinde daha da geniş pazar oluşturabiliriz. İşbirliği dışında kardeşliğimizi, dostluğumuzu daha da pekiştireceğiz. 18 Mart sizin için özel bir gün. Bundan sonra da bizim için 18 Mart bir tarih olacak. Bugün halkımız, çocuklarımız için büyük bir adım atılmış olacak." dedi.

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, "Bugün Çanakkale geçilmez diyerek, gayri Müslime yol vermedik. O zaman bugünkü Türk Dünyası için, büyük bir ışık yaktık. Kucaklaşmamız belki biraz gecikti ama geç de olsa birbirimize kavuştuk. Bundan sonraki çalışmalarımızda birbirimize ışık tutacağız. Alaşehir ziyaretini çok önemsiyorum. Elimizdeki tecrübeleri, birikimleri sizlerle paylaşmak için en kısa zamanda sizleri ziyarete geleceğiz. Global dünya ekonomisine belkide çok açılamayan Kırgızistan ekonomisinin dünya ekonomisine açılmasını diliyorum. Nookat şekhrine Türkiye'den gelecek iş yatırımcılarının artmasını diliyoruz. Türkiye'nin güvenebileceği dostlara ihtiyacı var. Dünyanın göçmen olarak tabir ettiği Suriyelilerin dramlarını hep birlikte görüyoruz. Avrupa'daki Hümanistlerin olaylara nasıl yaklaştığını görüyoruz. Türk'ün Türk'ten başka dostu olamayacağını görüyoruz. Rahmetli Türkeş, "Türk Dünyası Ekonomik Birliği mutlaka kurulmalıdır" derdi. Aynen AB gibi çalışan, ancak birbirini tanıyan ve seven, bir birliğin kurulmasını isterdi. İnşallah biraz gecikmiş olsa da kurmak için, bizler üzerimize düşeni yapacağız," diye konuştu.

Nookat ve Alaşehir hakkında genel bilgilerin verilmesinden sonra Nookat Kaymakamı Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban'a ülkesinin milli giysisi olan kalpak ve kıyafet hediye etti. Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban da misafirlere kahve fincanı takımı hediye ederek, "Bizde bir söz vardır, "Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır." Onun için biz dostluğumuzu ebedi yapmak istiyoruz." dedi.

Protokol imzalanmasından sonra misafirler Alaşehir'in tarihi turistik yerlerinde incelemelerde bulundu.

Alaşehir İle Nookat Şehri Kardeş Oldu

Alaşehir İle Nookat Şehri Kardeş Oldu

Alaşehir İle Nookat Şehri Kardeş Oldu

Alaşehir İle Nookat Şehri Kardeş Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim