• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Alaşehir Devlet Hastanesi’nde ’Ağacına Sahip Çık’ Kampanyası

Alaşehir Devlet Hastanesi’nde ’Ağacına Sahip Çık’ Kampanyası
Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından başlatılan "Ağacına sahip çık" kampanyası kapsamında hastane bahçesi ağaçlandırılıyor.

Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından başlatılan "Ağacına sahip çık" kampanyası kapsamında hastane bahçesi ağaçlandırılıyor.

Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Orhan Kırmalı, Başhekim Yardımcısı Diş Hekimi Ahmet Aksoy başta olmak üzere hastane doktorları, hemşireler ve tüm personel, hastane bahçesine birer tane fidan dikip bakımını üstlenecek. Konuyla ilgili bilgi veren Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Orhan Kırmalı, "Özellikle yaz aylarında hastane bahçesine çıkıldığında, sıcaktan korunmak için gölgelik alanlar ve yeşil alan ihtiyacı herkes tarafından talep edilmekteydi. Ağaç ve yeşillik ile oluşan doğal güzellikler insanların psikolojik olarak dinlenmesini ve rahatlamasını sağlayacaktır. Ağaç ve yeşillik küresel ısınma göz önünde de bulundurulduğunda önemi daha iyi anlaşılacaktır. Hastalarımız ve yakınları bahçeye çıktıklarında temiz hava alabilecek. Ağaçların meyvesini tadabilecek. Muayene öncesi bekleme sürecini ve muayene sonrası tetkik sonuçlarını bekleme zamanını daha güzel bir ortamda geçireceklerdir. Hastanelerde bu ortamlar hastalar için olduğu kadar hastanede görev yapan tüm personel içinde mutlaka olması gerekmektedir. Hastanemiz yeni bina olduğu için henüz çevre düzenlemesi istenilen düzeyde değildi. Bu eksikliği giderebilmek için, hastane personellerimiz için "Ağacına sahip çık" adlı kampanya başlattık. Ağaç sahiplenmek çerçevesinde hastanemize olduğu kadar ,bahçesine de sahip çıkmayı amaçlıyoruz. Çünkü hastane bizim evimiz, iş yerimiz dolayısıyla en iyi şekilde sahip çıkmamız gerekir." dedi.

Hastane bahçesine; selvi, ıhlamur, zeytin, iğde, gibi ağaç çeşitlerinden oluşan yaklaşık 500 fidan dikeceklerini belirten Kırmalı, "Tüm bahçe ağaçlandırılacak. Bahçe düzenlemesi kapsamında hastalarımız ve personellerimizin dinlenebileceği kamelya ve gölgelikler de yapacağız." diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim