• BIST 9530.47
  • Altın 2472.166
  • Dolar 32.4201
  • Euro 34.6792
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

Alaşehir Belediyesi Nazilli’nin Alzheimer Merkezi’ni Model Alacak

Alaşehir Belediyesi Nazilli’nin Alzheimer Merkezi’ni Model Alacak
Alaşehir Belediyesi Nazilli Alzheimer Hastaları ve Aileleri için Buluşma ve Danışmanlık Merkezi'ni model alacak.

Alaşehir Belediyesi Nazilli Alzheimer Hastaları ve Aileleri için Buluşma ve Danışmanlık Merkezi'ni model alacak.

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban'ın eşi Sevgi Karaçoban geçtiğimiz hafta Sosyolog Gülnihal Noyan Algan ve Mali Danışman Pınar Dümbek ile birlikte Nazilli'ye gelerek Alzheimer Merkezinde incelemelerde bulundu. Nazilli Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye'nin ilk Alzheimer Hastaları ve Aileleri için Buluşma ve Danışmanlık Merkezi ile Nazilli Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi(AÜ) işbirliğiyle hazırlanan Evde düşme ve kazaları önlemek için tasarlanmış Türkiye'nin ilk model evini inceleyen Sevgi Karaçoban, notlar alarak Alaşehir'de de böyle bir merkezin kurulması için çalışmalara başlayacaklarını belirtti.

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban'ın eşi Sevgi Karaçoban, Nazilli Belediyesi tarafından yaptırılan Alzheimer Hastaları ve Aileleri için Buluşma ve Danışmanlık Merkezi'nden çok etkilendiklerini belirterek böyle bir merkezin aynısını, aynı sistem ile Alaşehir Belediyesi bünyesinde kuracaklarını belirtti. Yaşlı nüfusun giderek yoğunluğunun yanında Alzheimer hastası oranının da arttığını ifade eden Karaçoban ,"Bu merkezle de yakından ilgileniyorum. Çünkü kendi babam ve Kayınpederim de Alzheimer hastası. Yaklaşık 5 yıldır bu süreci yaşıyoruz. Biz aile olarak bu hastalıkla ilgili çok zor süreçler yaşadık. Bu süreci yaşayan pek çok kişinin olduğunu biliyoruz. Yaptığımız araştırmalar sonrası Nazilli Belediyesi'nin Türkiye'de ilk defa böyle bir merkezi kurduklarını öğrendik. Biz de şehrimizde Sosyal Belediyecilik kapsamı altında hem Alzheimer hastaları hem de aileleri için çok faydalı olacağına inandığımız Alzheimer Hastaları ve Aileleri için Buluşma ve Danışmanlık Merkezini Nazilli'dekini örnek alarak yapacağız. Merkeze ziyaretimiz bizim için çok olumlu ve faydalı oldu. Bize gösterilen ilgi ve alakadan dolayı bu birimde çalışan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Merkezi ziyaretlerinden sonra Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ı makamında ziyaret eden Sevgi Karaçoban Sosyolog Gülnihal Noyan Algan ve Mali Danışman Pınar Dümbek Başkan Alıcık'ı başarılı hizmetlerinden dolayı kutladı. Başkan Alıcık'a İncelemelerde bulundukları, Alzheimer Merkezi ve Model Ev'den oldukça çok etkilendiklerini dile getiren Karaçoban; "Yaşlılığın getirdiği bir rahatsızlık olan ve ülkemizde artık sıkça görülen bu rahatsızlığın artık kabul edilerek insanlara bir nebze de olsa rahatlık sağlanması gerekiyor. Açıkçası burayı ziyaret etmek bize cesaret verdi. Uzun ömür oldukça bu hastalıkta var. Bakanlar çok zor durumlar. Bunu yaşanlardan biri olarak ben Alzheimer hastasından çok, onlara bakan insanların hangi psikolojide olduklarını çok iyi biliyorum. Ama Nazilli bunu başarmış hem hastalara hem de ailelerin verilebilecek en iyi hizmeti vermiş. Sizleri kutluyorum. Yerel yönetimlerin bu konuda bir görevi olduğuna inanıyorum. Her sağlıklı bireyinde buna katkı sağlaması gerektiği inancındayım. Bu konuya gönül verdik ve görevli arkadaşlarımızla elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

Kendilerine bu konuda her türlü destek ve yardımı vereceklerini belirten Başkan Alıcık Alzheimer hastaları için kreş tarzı bir yer olduğunu ifade ettiği Alzheimer Hastaları ve Aileleri için Buluşma ve Danışmanlık Merkezi'nin proje aşamasından bu gününe kadarki aşamaları hakkında misafirlerini bilgilendirdi.

Alaşehir Belediyesi Nazilli’nin Alzheimer Merkezi’ni Model Alacak

Alaşehir Belediyesi Nazilli’nin Alzheimer Merkezi’ni Model Alacak

Alaşehir Belediyesi Nazilli’nin Alzheimer Merkezi’ni Model Alacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim