• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Alaşehir Belediye Meclisinbden Tarihi Karar

Alaşehir Belediye Meclisinbden Tarihi Karar
Alaşehir'de yapılması planlanan TOKİ evleriyle ilgili ilk meclis kararı tüm üyelerin oy birliği ile kabul edildi.

Alaşehir'de yapılması planlanan TOKİ evleriyle ilgili ilk meclis kararı tüm üyelerin oy birliği ile kabul edildi.

Alaşehir Belediye Meclis Toplantısı, Belediye Başkano Gökhan Karaçoban Başkanlığı'nda yapıldı. Gündem maddelerinden en önemlisi olarak görülen TOKİ konut alanı görüşmesi tüm üyelerin olumlu oy kullanması ile karara bağlandı. MHP'li meclis üyesi Bilgehan Noyan, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz hep şunu söyledik: Hizmetin kimin tarafından yapıldığı önemli değil, kimin için yapıldığı önemlidir. Alaşehir'e taş taş üstüne koyacak, Alaşehir'e bir çivi çakacak katkı sağlayacak her kim olursa olsun, biz Milliyetçi Hareket Partisi ve Alaşehir Belediyesi olarak yanındayız. 3 bin 750 konut hedefiyle başlayıp bu hedefin takipçisi olmak bizim görevimiz olacaktır" dedi. AK Parti grubu adına konuşan Fedai Kozan, "Alaşehir Belediye Meclisi tarihi bir kara verdi. Bu proje Alaşehir'e bir yön verecektir. Tüm grupların olumlu oy kullanması ayrı bir güzelliktir. İnşallah bundan sonraki tüm projelere de aynı destekle sahip çıkarız. Proje ile herkes kendi bütçesine göre konut sahibi olacaktır" dedi.

CHP Grubu adına konuşan Ahmet Öküzcüoğlu ise "TOKİ konusunda önemli bir karar veriyoruz. Alaşehir için büyük yenilik olacak. Gelir durumu düşük olan vatandaşlarımız için sevinçliyiz. Vatandaşlarımız için her zaman yaralı olan kararlara destek vermeye hazırız" diye konuştu.

Belediye başkanı Gökhan Karaçoban ise TOKİ konutlarıyla ilgili kararın alınmasının ardında şunları söyledi: "Fakir fukara vatandaşımızın, sınırlı sayıda gelire sahip olan vatandaşlarımızın konut sahibi olmasına ne Alaşehir Belediyesi ne de vicdanı olan bir Allah kulu engel olur. Biz belediye olarak meclis oy birliği ile üzerine düşeni yapmıştır. Bundan sonraki aşamalar kademe kademe sürecektir"

Alaşehir Belediyesi'nin almış olduğu bu karardan sonra, TOKİ için ilk adım atılmış oldu. 650 bin metrekarelik alan Kentsel Dönüşüm Alanı ilan edildi. TOKİ konutlarının yapılabilmesi için çalışmalar başlanacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim