• BIST 9524.59
  • Altın 2494.349
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.7565
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Alanya’da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Alanya’da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri
Alanya İlçe Müftülüğünce, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenledi.

Alanya İlçe Müftülüğünce, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenledi. Kutlu Doğum Haftası'nın 2016 yılı ana teması "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" olarak belirlendi.

Etkinlik, Alanya Belediyesi Mehter Takımı'nın yürüyüşü ve konseriyle başladı. Kurulan çadırlarda vatandaşlara çeşitli ikramlar sunulurken Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ikram çeşmesinden vatandaşlara limonata ikram edilip,lokum dağıtıldı.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Belediye Başkan Yardımcıları Nazmi Yüksel ve Mehmet Kula, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Alanya İlçe Müftüsü Mustafa Topal, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı katıldı.

Etkinlikte konuşan İlçe Müftüsü Mustafa Topal, 1989 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 14-20 Nisan tarihleri arası Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in doğumu anısına Kutlu Doğum Haftası olarak kutlandığını belirtti.

Topal; "Peygamber Efendimizin doğumunun 1445. yılı münasebetiyle düzenlenen Kutlu Doğum Haftası'nın 2016 yılı ana teması "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" olarak belirlenmiştir. Bu temaya bağlı olarak Alanya farklı din, dil ve kültürde insanın yaşadığı bir hoşgörü şehridir. Bu hoşgörü şehrinde barış ve huzur içinde yaşamak da bizim en büyük gayemizdir" dedi.

Kaymakamı Hasan Tanrıseven ise Alanya'nın farklı din, dil ve kültürlerin bir arada huzur ve barış içinde yaşadığı bir ilçe olduğunu kaydetti.

Tanrıseven, İslamiyet'in barış, huzur ve kardeşlik dini olduğunu dile getirerek, "Alanya, Türkiye'nin dışa açılan bir penceresi. İslam'ın ne olduğunu anlamak isteyen Alanya'ya bakabilir. Bugün Alanya'da 79 milletten insanlar huzur içinde yaşıyor."dedi.

BAŞKAN YÜCEL VATANDAŞLARA LİMONATA İKRAM ETTİ

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İskele Meydanı'nda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Alanya Belediyesi'nin "İkram Çeşmesi"nin vatandaşlara limonata ikram etti. Başkan Yücel hem limonata dağıttı hem de vatandaşlarla sohbet etti.

İskele Meydanı'ndaki program dahilinde Kur'an -ı Kerim Tilaveti, Türk tasavvuf musikisi dinletisi, konferans, mehteran gösterisi, çocuklar için gösteriler, şiirler ve gün boyunca ücretsiz ikramlar yapıldı.

Alanya’da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Alanya’da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Alanya’da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Alanya’da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim