• BIST 8978.78
  • Altın 2299.339
  • Dolar 32.3241
  • Euro 35.0678
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Alanya’da Kanser Hastalarına Psikolojik Destek

Alanya’da Kanser Hastalarına Psikolojik Destek
Alanya Belediyesi, ilçe'de yaşayan kanser hastalarını ziyaret ederek, onların hayata daha sıkı sarılmalarını ve morallerini yüksek tutmalarını sağlayacak...

Alanya Belediyesi, ilçe'de yaşayan kanser hastalarını ziyaret ederek, onların hayata daha sıkı sarılmalarını ve morallerini yüksek tutmalarını sağlayacak psikolojik destek veriyor.

Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü uzman personeli, Kanserle Savaş Haftası'nda psikolojik destek hizmeti verdikleri kanser hastalarını evlerinde ziyaret etti. Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Bilal Nurgül, Alanya Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Psikologu Esra Yemez ve Hemşire Muazzez Kaya uzun süredir lenf kanseri nedeniyle kemoterapi tedavisi gören Ayten Tunç'u evinde ziyaret etti.

TUNÇ: "BELEDİYE'Yİ ARADIM; 1 HAFTA SONRA EVİME GELDİLER"

Alanya Belediyesi'nin uzman personelinden psikolojik destek aldığını, belediyenin kanser hastalığıyla ilgili düzenlediği bütün seminer ve sosyal aktivitelerine katıldığını belirten kanser hastası Ayten Tunç; "Alanya Belediyesi bu süreçte ben ve benim gibi kanserli hastaların yanında oluyor. Hastalığımı öğrendikten sonra sadece Alanya Belediyesi'nin psikolojik destek verdiğini öğrendim. Hemen aradım ve yardım istedim. 1 hafta sonra Alanya Belediyesi psikologu ziyaretime geldi ve bana destek oldular. Çok mutlu oldum. Çünkü karşımda benim anlatmak istediğim her şeyi doğru şekilde anlayan insanlar gördüm" dedi.

"KIZIM İÇİN MÜCADELE ETTİM VE ÜMİDİMİ HİÇ KAYBETMEDİM."

20 yıl önce de meme kanserini tedaviyle yenen ancak yıllar sonra tekrar lenf kanserine yakalanan Ayten Tunç, "Bu hastalık başkasının başına gelirse ona hastalığı kabul etmesini ve onunla savaşabilmenin yollarını aramasını tavsiye ediyorum. Çünkü önce neyle mücadele ettiğini bilmen gerekiyor. Bu süreçte diğer insanlarında dikkatli olması gerekiyor. Konuşmalarına dikkat ederek hastaların morallerini bozacak durumlardan kaçınması gerekiyor. Hayatlarındaki hastalıkların hikayelerini diğerlerine anlatmamaları gerekiyor. Çünkü bu benim hikayem ve bunu ben yaşayarak öğreniyorum. Benim 15 yaşında bir kızım var. Onun için ne yapabilirim diye korkmaktansa onun için annesinin hayatta olması daha önemli diye düşünüyorum ve bu bana güç veriyor."

YÜKSEL: "BELEDİYEMİZ KANSER HASTALARININ YANINDA"

Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, hastalığın hassas sürecinden bahsederken mücadelenin asla bırakılmaması gerektiğini söyledi. Yüksel; "Umudunu kestiğin an bittiğin andır. Böyle durumlarda özellikle böylesine hassas hastalıkları olan bireylerin psikolojisini yormamak lazım. En büyük adalet Allah'ın adaletidir. Ailemiz için, arkadaşlarımız için, kendimiz için mücadeleye devam etmemiz gerekiyor. Alanya Belediyesi olarak kanser hastalarımızın her zaman yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz" dedi.

Alanya’da Kanser Hastalarına Psikolojik Destek

Alanya’da Kanser Hastalarına Psikolojik Destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim