• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Alanya Belediyesi’nden 2. Bitki Serası

Alanya Belediyesi’nden 2. Bitki Serası
Alanya Belediyesi'nin bitki ve çiçek yetiştirdiği seralarda incelemelerde bulunan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Oba'da üretim ve depolama amaçlı...

Alanya Belediyesi'nin bitki ve çiçek yetiştirdiği seralarda incelemelerde bulunan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Oba'da üretim ve depolama amaçlı 3 bin 200 m2 kapalı ve 8 bin 500 m2 açık alana sahip yeni bir seranın daha yapımına devam ettiklerini söyledi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Kızlarpınarı Mahallesi'nde bulunan Park ve Bahçeler Müdürlüğü serasında incelemelerde bulundu. Başkan Yardımcısı Mehmet Kula ile birlikte Alanya Belediyesi'nin bitki ve çiçek yetiştirdiği seralarda devam eden çalışmaları denetleyen Belediye Başkanı Yücel, Kızlarpınarı Mahallesi'ndeki mevcut serada üretim çalışmalarının devam ettiğini ve 2015 yılı içerisinde toplam 123 bin 58 adet fidan yetiştirildiğini söyledi.

OBA'YA YENİ SERA YAPILIYOR

Mevcut seranın ihtiyaçları karşılamamasından dolayı Oba Mahallesi Fen İşleri Şantiyesi yanında 3 bin 200 m2 kapalı ve 8 bin 500 m2 açık alana sahip yeni bir serayı daha faaliyete geçireceklerini belirten Başkan Yücel, "Oba'da Fen İşleri Şantiyesi yanında yeni seranın yapımı devam ediyor. Serada üretim başladığında parklarımızda ve çevre düzenlemelerimizde kullandığımız tüm bitki ve çiçekleri artık kendimiz üreteceğiz" dedi.

YÜCEL: ÜRETKEN VE TASARRUF EDEN BELEDİYEYİZ

Alanya Belediyesi'nin üretkenliğini arttırmak ve tasarruf sağlamak için birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkan Yücel, hizmetlerde kullanılan asfalt malzemelerini, elektrik enerjisini, bitki ve çiçekleri kendilerinin üreteceğini ifade etti. Başkan Yücel, "5 milyon TL'ye aldığımız mobil konkasör ve kurduğumuz asfalt şantiyesi ile asfalt malzemesini kendimiz üretiyoruz. Planlama ve altyapısını tamamladığımız Toslak'a yapacağımız Güneş Enerjisi Santrali Projemizle elektrik enerjisi ihtiyacımızı kendimiz karşılayacağız. Oba'daki serada da park ve peyzaj düzenlemelerinde kullandığımız bitki ve çiçekleri üreteceğiz. Öz kaynaklarımızla kendimiz üretip, tasarruf sağlayarak, Alanya'ya yakışır hizmetler yapıyoruz. Çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" diye konuştu.

Alanya Belediyesi’nden 2. Bitki Serası

Alanya Belediyesi’nden 2. Bitki Serası

Alanya Belediyesi’nden 2. Bitki Serası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim