• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Alan Kılavuzlarından Şehitlere Vefa Gezisi

Alan Kılavuzlarından Şehitlere Vefa Gezisi
Çanakkale Alan Kılavuzları Derneği ve Yürüyüş ve dayanışma Gurubu, "Şehitlerimize vefa ve saygı gezisi" düzenledi.

Çanakkale Alan Kılavuzları Derneği ve Yürüyüş ve dayanışma Gurubu, "Şehitlerimize vefa ve saygı gezisi" düzenledi. Gezide, hem bilgilendirmeler yapıldı, hem de alandaki eksiklikle tespit edildi.

Alan Kılavuzları, şehitlik gezisine "Çam tekke Şehitliği'nden başladı. Çanakkale Alan Kılavuzları Yürüyüş Gurubu Başkanı Tahsin Konu, bu şehitlikte yatan 71 şehidin öyküsünü anlattı. Konu, "Savaşın son günlerinde, çamaşırlarını yıkayan bu kahramanlar, İngiliz uçağıyla bombalanmış. 71'i de şehit düşmüş, aynı kabre konmuşlar kucakkucağa" dedi. Ardından Tarih Danışmanı Akademisyen Bünyamin Nami Tonka, Şehitliğin Tarihi kitabesinin kayıp olduğunu söyledi. Tonka, bu kitabede "Biz burada 71 medfunuz. Fatiha'ya muhtacız. 1905" yazdığını söyledi. Ardından Alan Kılavuzları Derneği Başkanı Cemalettin Yıldız, "Değerli Alan Kılavuzu arkadaşlarım. Bu gün aldığımız nefeslerimizi bu topraklarda son nefesini veren, burada yatan şehitlerimiz sayesinde olduğunu unutmayalım. Onlara olan vefa borcumuzu hep hatırlayalım" dedi. Şehitlikte dua eden Alan Kılavuzları Çam tekke Anafartalar Grup Karargahına geçti. Yıldız, Atatürk'ün 08 Ağustos 1915 gecesi saat 20.45'de tayin olduğu karargahtan 10 Aralık 1915 de rahatsızlanarak ayrıldığı güne kadar Anafartalar Savaşlarını yönettiğini hatırlatarak karargahtan geriye bir kaç kırık kiremit ve tuğla parçasından başka bir şey kalmadığını söyledi.

Büyük Anafarta Şehitliğine geçen Alan Kılavuzları, geçen yıl Milli Park Yönetimi sırasında temizlenmeye başlanan, ardından Alan Başkanlığı tarafından düzenlenen şehitliği ziyaret etti. Alan Kılavuzları Derneği Başkanı Cemalettin Yıldız, Büyük Anafarta şehitliğinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Alan Kılavuzlarından Şehitlere Vefa Gezisi

Alan Kılavuzlarından Şehitlere Vefa Gezisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim