• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Alan Bazlı Gelir Desteği Haziran’da Ödenmeye Başlanacak

Alan Bazlı Gelir Desteği Haziran’da Ödenmeye Başlanacak
Fındık'ta üreticiye ödenecek olan 2015 yılına ait alan bazlı gelir desteğinin Haziran ayının ilk haftasında ödenmeye başlanılacağı açıklandı.

Fındık'ta üreticiye ödenecek olan 2015 yılına ait alan bazlı gelir desteğinin Haziran ayının ilk haftasında ödenmeye başlanılacağı açıklandı.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, 2016 yılı alan bazlı gelir desteği başvuru süresinin ise 30 Haziran 2016 tarihinde sona ereceğini, üreticilerin bu tarihe kakar ÇKS işlemlerini yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Üreticilerin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) işlemlerini son güne bırakmadan yaptırmalarını belirten Karan, "ÇKS Yönetmeliği çerçevesinde çiftçilerin her yıl üretim dönemine ilişkin Ziraat Odalarından aldıkları "Çiftçi belgesi" ve istenen diğer bilgi ve belgelerle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlüklerine başvurduğunu ve bakanlıkça verilen fındık destekleme ödemelerinden faydalanacaklar" dedi.

ÇKS işlemini yaptırmayan üreticilerin desteklemeden yararlanamayacağını hatırlatan Karan, "ÇKS yönetmeliğinde 2016 yılı başvuruları için son başvuru tarihi 30 Haziran 2016 olarak belirlenmiştir. Üreticilerimizin olası sıkışıklıkları düşünerek son günü beklenmeden, Ziraat Odalarımızdan alacakları çiftçi belgesi ve diğer belgeler ile tarım il ve ilçe müdürlüklerine bir an önce başvurmaları kendi yararlarınadır. 2015 yılı alan bazlı gelir desteği ödemelerinin, daha önce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in açıkladığı gibi Haziran ayının ilk haftası ödenmeye başlanılacak. Fındık fiyatında sorunların yaşandığı bir dönemde destek ödemesini ilaç gibi gelecek. Fındık üreticisine dekar başına 170 TL destek primi ödenecek" şeklinde konuştu.

FINDIK KOZALAK AKARI VE KURDUNA DİKKAT!

Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, kaliteli ve verimli bir ürün için bahçelerdeki periyodik bakım ve ilaçlamaların ihmal edilmesini vurgulayarak, "Fındıkta kozalak akarı ve fındık kurdu zararlısıyla mücadelenin başladığını, üreticilerin gerekli ilaçlamaları zamanda yapmaları gerekiyor. Fındık kozalak akarı ve fındık kurdunun verim ve kalite kaybına yol açıyor. Bu iki zararlıyla mücadelede, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından tavsiye ilaçların kullanılması gerekiyor" uyarısında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim