• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Alaeddin Tepesi Arkeolojik Park Olacak

Alaeddin Tepesi Arkeolojik Park Olacak
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yeni bir orduevi yapılıp teslim edildikten sonra yıkımına başlanan Alaeddin Tepesi'ndeki eski orduevi...

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yeni bir orduevi yapılıp teslim edildikten sonra yıkımına başlanan Alaeddin Tepesi'ndeki eski orduevi bölgesinde incelemelerde bulundu. Başkan Akyürek, yapılacak çalışmalarla Alaeddin Tepesi'nin arkeolojik park haline getirileceğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da desteğiyle eski orduevinin yerine başka bir bölgeye yenisini yapmak üzere Alaeddin Tepesi'ndeki bölgeyi devraldıklarını hatırlatan Başkan Akyürek, Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı ile protokol imzalayıp tepedeki eski orduevinin yerine yeni bir orduevi yaparak teslim ettiklerini kaydetti. Başkan Akyürek, "Eski orduevi bir arkeolojik park alanı olan Alaeddin Tepesi'ndeki yeni düzenlemelerimiz çerçevesinde kaldırılıyor. Çalışma tamamlandıktan sonra buranın diğer alanlarla bütünlüğünü sağlayacağız ve böylece Alaeddin Tepesi'nin tamamını halkımızın hizmetine açmış olacağız. Alaeddin Tepesi bu çalışma ile tarihi dokusunu biraz daha ortaya çıkarmış oluyor, tarihi dokusuna daha uygun hale geliyor" dedi.

Alaeddin Tepesi'nde ayrıca Selçuklu dönemi iç kalenin surlarını da ortaya çıkardıklarını belirten Başkan Akyürek, şöyle devam etti: "Burada, Selçuklu Sarayı'nın burçları ile ilgili çalışma yürütüyoruz. Alaeddin Camii'nin restorasyonu çalışması devam ediyor. Bu çalışmalarla birlikte Anadolu medeniyetimizin, Selçuklu medeniyetimizin tapu kaydı olan, adeta tapu sicili kabul edilen Alaeddin Tepesi çok daha farklı bir manaya kavuşmuş olacak. Yerli, yabancı misafirlerimizin ziyaretine daha güzel bir düzenlemeyle açılmış olacak" şeklinde konuştu.

Başkan Akyürek, Alaeddin Tepesi'nin yapılacak çalışmalarla arkeolojik park haline gelmesini sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim