• BIST 8715.56
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.1052
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Aladağ yurt yangını faciası davası başladı

Aladağ yurt yangını faciası davası başladı
Adana'nın Aladağ ilçesinde 10'u öğrenci toplam 12 kişinin hayatını kaybettiği yurt yangını faciasıyla ilgili aralarında yurt müdürünün de bulunduğu...

Adana'nın Aladağ ilçesinde 10'u öğrenci toplam 12 kişinin hayatını kaybettiği yurt yangını faciasıyla ilgili aralarında yurt müdürünün de bulunduğu tutuklu 7 kişi hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada ilk duruşma başladı. Duruşma öncesi basın açıklaması düzenleyen aileler, "Yüreğimiz yandı. Bu dünyada da, öbür dünyada da hakkımızı alacağız" dediler.

Aladağ'da 29 Kasım 2016'da ortaokulda okuyan kız öğrencilerinin kaldığı bir cemaate bağlı yurtta kalan 10'u öğrenci toplam 12 kişinin hayatını kaybettiği, 24 kişinin de yaralandığı yurt faciasında tutuklu sanıklar yurt müdürü Cuma Ali Genç, dernek görevlileri İsmail Uğur, Mahir Kılıç, Mahmut Deniz, Mustafa Öztaş, Ramazan Dede ve Ramazan Keleş, bugün Kozan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sabahın erken saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında getirildi.

Mahkemeye Sosyal Haklar Derneği üyeleri ile birlikte ellerinde "Adalet mücadelemiz başka canlar yanmasın diyedir. Aladağ'ı unutma unutturma" pankartı ve yangında hayatını kaybeden çocuklarının isimlerinin bulunduğu dövizleri taşıyarak aileler de katıldı.

Kozan Adalet Sarayı önünde basın açıklaması düzenleyen ailelerden Sümeyye Yetim'in babası Ahmet Yetim, "2 kızım vardı. Biri yaralı birini kaybettim. Ben onların haklarını aramak için bu yollara çıktım" dedi.

Neslihan ve Tuğba Aydoğdu'nun annesi Teslime Aydoğdu da, "2 kızım vardı o kaçak yurtta. Allah hesabını soracak onlardan, bu dünyada da ben soracağım benim canımı çektiler aldılar. Dünya varlığımı, en kıymetli varlığımı yaktılar benim. Bunun sonuna kadar arkasındayım. Bu dünyada da öbür dünyada da hakkımızı alacağız. Olan bize oldu. Yavrumun külünü bile göstermediler. Adıyla yaşıyorum" diye konuştu.

Öte yandan, Kozan 1. Ağır Ceza Mahkeme salonu küçük olduğu için duruşma, Kozan Ticaret Odası (KTO) Toplantı Salonu'na taşındı. Tutuklu bulunan 7 kişi jandarmaların yoğun güvenlik önlemleri altında duruşmanın yapılacağı salona getirildi. Duruşma Celal Yücel'in başkanlığında görülmeye başlandı.

Aladağ yurt yangını faciası davası başladı

Aladağ yurt yangını faciası davası başladı

Aladağ yurt yangını faciası davası başladı

Aladağ yurt yangını faciası davası başladı

Aladağ yurt yangını faciası davası başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim