• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Bayraktaroğlu:

Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Bayraktaroğlu:
Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Celal Bayraktaroğlu, yaz sezonunun çok kısa olduğunu vurgulayarak, "Yurt dışına açılmanın Alaçatı'da turizm sezonunu...

Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Celal Bayraktaroğlu, yaz sezonunun çok kısa olduğunu vurgulayarak, "Yurt dışına açılmanın Alaçatı'da turizm sezonunu uzatacağını düşünüyoruz" dedi.

Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Celal Bayraktaroğlu, Çeşme'nin, yazlık yerleşim yeri olmasına karşılık, Urla ile beraber İzmir'in banliyosu olma yolunda ilerlediğini ifade ederek, "Belirli bir gelir seviyesine sahip olan insanların birçoğunun burada evi var. Bu evlerde çok kısa süre kalıyorlar. Dolayısıyla bizim İzmir dışındaki insanlara ihtiyacımız var. Ayrıca yaz sezonu dışında da insanların bu bölgeye gelmelerini sağlayacak önlemler almak gerekiyor. Alaçatı'da turizm sezonunu yurt dışına açılmanın uzatacağını düşünüyoruz. Alaçatı'yı bir destinasyon haline getirebilirsek sezonu 6 aya uzatmamız mümkün. İzmir'deki havaalanında direk yurt dışı uçuşlarının artması büyük şans. Kuzey ülkeleri, Almanya, İngiltere'den birkaç havayolunun İzmir'e direk gelmesi çok önemli. Bunu tanıtımla kuvvetlendirip, uzun tatil yapabilecek ülkelerde Alaçatı'nın tanıtımını yaparak, ilgiyi artırmak istiyoruz. Ayrıca İstanbul Otobanının da tamamlanması bölgemize olumlu etkide bulunacaktır. Sadece İstanbul'u değil, Bursa'yı, Balıkesir'i de bölgemize getirecektir. Bursa'dan, Balıkesir'den çok insan gelecek Çeşme'ye. Mudanya'ya gitmekten bıktılar. Otoban sayesinde çok kısa sürede buraya gelebilecekler. Ben Alaçatı'nın baharlarının ve kışlarının da daha iyi olacağına inanıyorum" diye konuştu.

"BLOGGER VE İNSTAGRAMERLARA DAVET

Alaçatı'da, TÜRKODER üyesi 30 kadar butik otelin bir araya geldiğini ifade eden Bayraktaroğlu, "Bir PR ajansı ile anlaştık. İngiltere'de gazetecileri, dergicileri davet edip, ağırlamak ve Alaçatı'nın tanıtımını yapmak istiyoruz. Bu tanıtımı TÜRKODER olarak başlattık ama Alaçatı Turizm Derneği olarak bunu daha geliştirmek amacındayız. Festivallere katkı vermek, Alaçatı'nın iç ve dış tanıtımını yapmak istiyoruz. Alaçatı Ot Festivali'nde 8, Mayıs ve Haziran aylarında ise 12'şer blogger ve instagramerlar gelecek. Biz ağırlayacağız. Programlarını yapıp, gönderdik. Gönderdiğimiz programlar İngiltere'de yayınlandı. Başvuruda bulunacak blogger ve instagramerları seçip davet edeceğiz. Terörizm korkusu Türkiye için kötü bir algı oluşturdu. Bloggerlar stratejik olarak çabuk hareket eden, cevap veren, ülkelerine döner dönmez yazan etkili bir medya türü olduğu için Alaçatı tanıtımında etkili olacaktır diye düşünüyoruz. Bloggerlar, daha faydalı, daha hedef kitleye yönelik olacaktır. İngiltere'de tanınmış 30-40 blogger Alaçatı'yı yazdığı zaman oldukça ses getirecektir. Üzerimizdeki ölü toprağını atalım diyoruz. Alınacak sonuca göre eylül ve ekim aylarında da bloggerları davet edebiliriz. Almanya ve Kuzey ülkelerinde de benzer çalışmalar yapmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

OLUMSUZ ALGI VURGUSU

Türkiye'nin yurt dışındaki algısının hiç hoş olmadığının altını çizen Bayraktaroğlu, "Özellikle iki yıldan bu yana Türkiye'nin olumsuz algısı çok fazla. Bu algı çok önemli bir problem. Bu algının düzelmesi gerekiyor. Bu nedenle Alaçatı'ya bloggerları getirdiğimiz zaman, bizim ne hissettiğimizi, nasıl yaşadığımızı, nelere, nasıl reaksiyon gösterdiğimizi gördükleri zaman onların da içi rahatlayacak. Bloggerların bu konuda yazacakları yazı çok etkili olacaktır" dedi.

"EĞLENCE DİNLENCEYİ BOZMAMALI"

Alaçatı'nın çok hızlı gelişen bir yer olduğunu ifade eden Bayraktaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Beş yıl önceki Alaçatı ile bugüne baktığınızda, neredeyse beşe katlanan farklılık var. Alaçatı dinlence yeri olarak çok değer kazandı. Romantik sokakları, gurme restoranları, butik otelleri, designer butikleri, antikacıları, sanat galerileri, sanatçıları ile Alaçatı farklılığı öne çıktı. Fakat kalabalıkla beraber sokaklarda yayılma arttı. Sandalyeler artmaya başladı. Eskiden sokak ışıkları romantikti. Şimdi beyaz ışıklar arttı. Müziğin sesi yükseldi. Hatta birçok yerde rahatsız edici boyuta ulaştı. Alaçatı'nın kimliği ile ilgili bir soru sormak çok doğal. Alaçatı'nın insanlarının ne istediğini sorgulamak gerekir. Alaçatı, dinlence yeri midir? Eğlence yeri midir? Eninde sonunda bir mutabakat olmak zorunda. Hem eğlence hem dinlence yeri ama iyi bir planlamayla, dinlencenin olduğu yerde eğlencenin dinlenceyi bozmaması gerekiyor. Eğlence yerlerinin belki zaman içinde taşınması, bu arada da çevreye gürültü kirliliği vermeyecek şekilde ruhsatlandırılması, gürültüyü önleyecek önlemlerin de alınması gerekiyor. Sokaklara taşma belediyenin iyi niyeti ama ölçü kaçınca sokaklar yürünemez hale geliyor. İnsanların daha duyarlı davranarak, saygılı olmaları ve birbirlerinin haklarına tecavüz etmemesi gerekiyor. Bunlar regüle edilmeli. Belediyemizden sadece bina koruma değil, işletme, trafik, ışık tonu, sessizlik ve huzurun korunması konularında önlemler bekliyoruz" diye konuştu.

"HIZLI GELİŞİM SORUNLARI DA GETİRDİ"

Yurt içi tanıtım konusunda ise artık nitelikten çok niceliğin önem kazandığına dikkat çeken Bayraktaroğlu, şöyle konuştu: "Türkiye, Alaçatı'yı biliyor. Alaçatı'nın hızlı gelişimi, beraberinde kendi sorunlarını da getiriyor. Gelişimi ve algıyı yönetmek çok önemli. Örneğin, "Alaçatı çok kazık', "plajlar çok pahalı', "kalabalıktan sokaklarda yürünmüyor', "eski romantik hali kalmadı" deniliyor. Burada, Alaçatı'nın en yoğun olduğu zamandaki kalabalığın yanında sessizliği arayanlar için nisan, mayıs, haziran, eylül ve ekim aylarının sakinliğini ve alınabilecek servis ve ürünlerin duyurulması ve çevrenin güzelliklerinin ürün yelpazemizin içine katılabilmesi çok önemli. Urla'nın bağları, şarapları buna örnek gösterilebilir. Dernek olarak, bu konu ile ilgili olarak yeni kurulan Urla Şarap Üreticileri Derneği ile temaslara başladık."

BELEDİYE İLE ORTAK PROJE

Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Celal Bayraktaroğlu, bölgenin sürdürülebilir turizm hareketinin gelişebilmesi için Çeşme Belediyesi ve diğer sivil toplum örgütleri ile ortak çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Çok yakın zamanda Çeşme Belediye Başkanımız Muhittin Dalgıç ile bir araya gelerek projelerimizi kendisiyle paylaştık. Birkaç projede birlikte yürüme kararı aldık. Bu ortak karar bizim için çok önemli. Başkanımızın fikirlerimizi dinlemesi, belediyemizin turizm gelişme hamlesinde bizlere kucak açması olumlu sonuçlar getirecektir" diyerek sözlerini tamamladı.

Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Bayraktaroğlu:

Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Bayraktaroğlu:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim