• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Alaçatı Ot Festivali’ne Hazırlanıyor

Alaçatı Ot Festivali’ne Hazırlanıyor
Bu yıl yedincisi düzenlenecek olan Alaçatı Ot Festivali'nin marka değerinin yükselmesi nedeniyle hazırlıkları da iki ay önceden başladı.

Bu yıl yedincisi düzenlenecek olan Alaçatı Ot Festivali'nin marka değerinin yükselmesi nedeniyle hazırlıkları da iki ay önceden başladı.

İmren Han Butik Otel'de gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ilçenin gurme turizmi anlamında New York Times gibi son derece prestijli bir yayın organında yer almasında Alaçatı Ot Festivali'nin katkısının büyük olduğunu vurgulayarak, "Bu festivale katkı koyan, emek veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu yıl 7. Kez düzenlenecek festivalde herkesin elini taşın altına koymasını istiyorum. Bu yıl festivalin daha fazla ses getireceğini umuyorum. 7-10 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek Alaçatı Ot Festivali'nin marka değeri her yıl giderek yükseliyor. Bu da bizlerin sorumluluğunu daha da arttırıyor" diye konuştu.

Ot Festivali'nin Alaçatı ile özdeşleştiğine dikkat çeken Başkan Dalgıç, "Burada program üzerinde konuşmamız gerekiyor. Daha önceki deneyimlerimizden programın akışı belli. İçeriğine neler konulabileceği üzerinde konuşalım. Aksayan yönlerimiz var. İlave etmemiz gerekenler var. Bunları netleştirelim. Alaçatı Ot Festivali'nde bir başarıdan söz ediliyorsa, bunda herkesin payı var. Artık Alaçatı kendi başına doğal bir marka oldu. Korteji, yemek yarışmasını, konuşmacıları, sanatçı getirilecekse sanatçıyı konuşmak gerekiyor. Ot temasını biraz daha öne çıkarmamız gerekir diye düşünüyorum. Özellikle kortej çok ses getiriyor. Bu yıl nasıl bir kortej olmalı? Onu konuşalım" diyerek, Alaçatı Ot Festivali'nin bu yıl daha ilgi çekici olması için katılımcıların görüşlerini belirtmelerini istedi.

Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Celal Bayraktar, 1 Şubat tarihinde dernek üyelerinin katılımıyla bir toplantı düzenleyerek, görüş ve önerilerini aldıklarını ifade ederek, "Eğer bu programlama erken duyurulursa burada iş yapan esnaf, otelci ve diğer arkadaşlarımız bağlantılarını daha erken yapabilirler. Bu esnafımızın dileğidir. Satış standları sadece Alaçatı mahallesinde ikamet edenlere tahsis edilmesi gibi bir talep var. Ayrıca standların "Çok olmasa iyi olur" gibi bir görüş var. Etkinliklerin bir yerde değil de farklı bölgelerde yapılması yönünde görüş hakim. Aynı şekilde konser ve sanatsal etkinliklerin de farklı bölgelerde gerçekleştirilmesini düşünüyoruz. Açık havada mutfak atölyeleri ile etkinliğe zenginlik katmak istiyoruz. Festivalin korteji ise bizim vitrinimiz olmalı. Kortejin geliştirilmesi için çalışmalıyız. Burada yöresel kıyafetler ön plana çıkarılabilir. Menemen Tarımsal Araştırmalar Merkezi ile daha aktif çalışacağız. Ayrıca festivalin diğer il ve ilçelerde reklamının yapılmasını hedefliyoruz. Alaçatı Ot Festivali, Uluslararası Festivaller Birliğine katılma zamanı geldi" şeklinde konuştu.

Festival komitesinde bulunan Ömer Önal ise Alaçatı Ot Festivali görsellerine bakıldığında eski yöresel kıyafetlerin on plana çıktığını belirterek, "Bu yıl festivalde yöresel eski kıyafetler kullanılabilir. Burada yaşayan değişik kültürlerden insanlara Alaçatı'nın yemeklerini, tatlarını, otlarını tanıtabilmek önemli. Bunlarla ilgili paneller yapılmalı. Workshop'lar geliştirilmeli. Festivale çok yüksek fiyatlara bir sanatçı getireceğimize kendi korolarımızı değerlendirmeliyiz. Burada yaşayan sanatçılarımızı ön plana çıkarmalıyız" şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, çalışmaların yoğunlaştırılmasını ve 15 Şubat tarihine kadar Ot Festivali programının oluşturulmasını istediğini ifade ederek toplantıyı sonlandırdı.

Alaçatı Ot Festivali’ne Hazırlanıyor

Alaçatı Ot Festivali’ne Hazırlanıyor

Alaçatı Ot Festivali’ne Hazırlanıyor

Alaçatı Ot Festivali’ne Hazırlanıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim