• BIST 9645.02
  • Altın 2417.171
  • Dolar 32.5554
  • Euro 34.8067
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

Alaçatı dünyaya örnek oldu

Alaçatı dünyaya örnek oldu
Dünya Bankası ve Tunus devletinin yetkilileri, yerel yönetim sistemlerine örnek olması için turizmdeki başarısıyla adından söz ettiren Alaçatı'nın...

Dünya Bankası ve Tunus devletinin yetkilileri, yerel yönetim sistemlerine örnek olması için turizmdeki başarısıyla adından söz ettiren Alaçatı'nın yönetim stratejileri hakkında bilgi aldı. Dünya Bankası Washington D.C. ve Ankara üst düzey görevlileriyle Tunus İçişleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Yerel Yönetimler Başkanlığı yetkilileri, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ı ziyaret etti.

Tunus'ta yerel yönetim sistemini için bir ön çalışma olarak yapılan ziyarette 20 kişilik heyet, yerel yönetimin mimarlığında gelişen turizm başarısıyla ulusal ve uluslararası alanda örnek olan, İzmir'in Çeşme ilçesi ve ona bağlı Alaçatı'nın yönetim modeli ve stratejileri hakkında bilgi aldı. Başkan Dalgıç, ziyarette yaptığı konuşmada iki dönemdir Alaçatı ve iki yıldır Çeşme'de yürüttüğü görevinde, farklı bir anlayışla Türk turizmine yeni bir soluk getirdiğini, korumacı bir tutumdan yola çıktıklarını, hem bölgeye hem de ülkeye bir marka kazandırdıklarını söyledi. Bölgenin marka değerini, yerel değerleri günyüzüne çıkaran, halkçı bir anlayışla geliştirdiklerini belirten Dalgıç, "Öz değerlerimizi koruyan planlamalar ve çalışmalarla bölge turizmini daha da ileriye taşıyacağız." dedi.

Heyetteki yetkililerin, Çeşme Belediye Başkanlığı görevinde izlediği finansman stratejileri konusundaki sorularını da cevaplayan Muhittin Dalgıç, belediyenin genel işleyişi ve proje yönetimi konusunda bilgi verdi, değerlendirmeler yaptı. Alaçatı bölgesinin gelişimi ve yerel ekonomideki yerini anlatan Başkan Dalgıç'a ilçedeki gezilerini aktaran yetkililer, bölgeye hayran kaldıklarını ifade ederek, tekrar geleceklerini söyledi.

Alaçatı dünyaya örnek oldu

Alaçatı dünyaya örnek oldu

Alaçatı dünyaya örnek oldu

Alaçatı dünyaya örnek oldu

Alaçatı dünyaya örnek oldu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim