• BIST 9524.59
  • Altın 2510.857
  • Dolar 32.5608
  • Euro 34.6255
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Alaçam’da “Çanakkale Geçilmez” Programı

Alaçam’da “Çanakkale Geçilmez” Programı
Samsun Alaçam Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen "Çanakkale Geçilmez" adlı programa konuşmacı olarak katılan Yrd.

Samsun Alaçam Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen "Çanakkale Geçilmez" adlı programa konuşmacı olarak katılan Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kara, Çanakkale Savaşı'na giden yolun aslında 28 Haziran 1914'te Avusturya veliaht prensinin Bosna'da bir Sırp milliyetçisi tarafından öldürülmesiyle başladığını söyledi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Kaymakam Oğuz Alp Çağlar, Garnizon Komutanı J. Bçvş Muammer Pehlivan, Belediye Başkan V. Hasbi Zengin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Tural, daire amirleri, okul müdürleri, gaziler ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu yapılması, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Bülent Şener yaptı.

OMÜ İlahiyat Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kara ise programda yaptığı konuşmada, "Milletlerin tarihinde çok büyük olan hadiseler vardır. Anadolu'nun Müslüman Türk yurdu olmasını sağlayan Malazgirt Zaferi, orta çağı kapatıp yeni çağı açan ve Osmanlı'nın bir cihan imparatorluğu olmasını temin eden İstanbul'un fethi. Osmanlı, Rusya arasında cereyan eden 93 Harbi, Avrupa'da 100 yıl ve 30 yıl savaşları gibi pek çok hadise hakikaten bu devletlerin milletleri tarafından çok önemsenmekte. Bu bağlamda Çanakkale Zaferi'nin de bizim ecdadımızda ve onların bize mirası olan coğrafyamızda çok çok canlı hatıraları vardır. Çanakkale Savaşı'na giden yol aslında 28 Haziran 1914'te Avusturya veliaht prensinin Bosna'da bir Sırp milliyetçisi tarafından öldürülmesiyle başladı. Çanakkale Savaşı sadece bizim için değil, diğer devletler içinde bir ilham kaynağı olmuştur" dedi.

Konuşmaların ardından Bafra Musiki Cemiyeti'nin seslendirdiği kahramanlık türküleri ile program son buldu.

Alaçam’da “Çanakkale Geçilmez” Programı

Alaçam’da “Çanakkale Geçilmez” Programı

Alaçam’da “Çanakkale Geçilmez” Programı

Alaçam’da “Çanakkale Geçilmez” Programı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim