• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Alaçam İmam Hatip Ortaokulu’nda Ödül Töreni

Alaçam İmam Hatip Ortaokulu’nda Ödül Töreni
Samsun Alaçam Karşıyaka İmam Hatip Ortaokulu, "Bilgiye Bilinçle Ulaşın, Kuralla Değil" düsturuyla başlattığı yarışmaların ikincisini "Mevlana Celaleddin-i...

Samsun Alaçam Karşıyaka İmam Hatip Ortaokulu, "Bilgiye Bilinçle Ulaşın, Kuralla Değil" düsturuyla başlattığı yarışmaların ikincisini "Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 742. Şeb-i Arus Yıldönümü" vesilesiyle düzenledi.

Türk büyüklerini tanıtmak ve onları yaşatmak amacıyla düzenlenen yarışmaların ödül törenine Belediye Başkanı Hadi Uyar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Tural, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Bülent Şener, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Güreş, İlçe Müftülüğü Vaizi Murat Öztürk, Sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve öğrenci velileri katıldı.

Okul Müdürü Muhammet Çelik, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında "Muhterem Mevlana, Derviş Yunus, Taptuk Emre ve Hacı Bektaşlar; Moğol zulmünün ve Tapınakçıların zalimliklerinin olduğu dönemde yaşamışlar ve halkın nabzını tutmuşlardır. Böyle çimento görevi gören manevi şahsiyetlere bugün dünden daha çok ihtiyacımız vardır. Kökü mazide ati olan Türk milleti geçmişte olduğu gibi bugünde bu manevi önderlerini çıkartmasını bilecektir. Güzide ve nadide manevi liderlerini tanıyan bir gençlik için, büyük düşünme, mefkure hedeflerine yönelen bir gençlik, bir ayağı maneviyat dolu bir ayağı ilim dolu bir gençlik için bu yarışmaları Türk büyükleri adına tertip ettik. Umarım Mevlana'nın en büyük hatırası olan Mesnevi adlı eseri hepimiz güzelce okuruz. Düzenlemiş olduğumuz yarışmaların öğrencilerimizin onun bize bıraktığı emanetler; güzel ahlak, sevgi, birlik-beraberlik, samimiyet, hoşgörü, cömertlik, şefkat, merhamet gibi değerleri hayatlarında yarışma vesilesiyle örnek alarak uygulayacaklarını temenni ediyoruz" dedi.

Ardından Okul Müdürü Muhammet Çelik, yardıma muhtaç öğrencilere el uzatan hayırsever Yaşar Özay'a teşekkürlerini sunarak, plaket takdim etti. Ödül töreni programı, Semih Burak Er'in muhteşem sema gösterisi ile devam etti. Program ödüllerin öğrencilere verilmesi ile son buldu. Ayrıca Ödül Töreninde düzenli olarak yapılan deneme sınavlarında başarılı olan öğrenciler ödüllendirildi.

Alaçam İmam Hatip Ortaokulu’nda Ödül Töreni

Alaçam İmam Hatip Ortaokulu’nda Ödül Töreni

Alaçam İmam Hatip Ortaokulu’nda Ödül Töreni

Alaçam İmam Hatip Ortaokulu’nda Ödül Töreni

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim