• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Akyürek: "Mübarek Geceler İnsanlığın Kurtuluşuna Vesile Olsun"

Akyürek: "Mübarek Geceler İnsanlığın Kurtuluşuna Vesile Olsun"
Mevlid Kandili'nde Mevlana Türbesi'ni ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen Konya Valisi Muammer Erol ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek,...

Mevlid Kandili'nde Mevlana Türbesi'ni ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen Konya Valisi Muammer Erol ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, mübarek gecenin insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını diledi.

Konya Valisi Muammer Erol ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlid Kandili dolayısıyla Mevlana Türbesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Ailesiyle birlikte Mevlana Türbesi'ne gelerek vatandaşların kandilini tebrik eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, mübarek gecelerde Mevlana Türbesi'nin ziyaret edilmesinin bir Konya geleneği olduğunu söyledi. Peygamber Efendimiz'in doğumunun yeryüzünde zulmün ortadan kalkmasına, rahmetin ve bereketin gelmesine vesile olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, "Bugün insanlık, özellikle de İslam coğrafyası birçok sıkıntıyla karşı karşıya. Özelikle Ortadoğu'da devam eden 100 yıllık kaos Müslümanların canını acıtıyor. Bu mübarek günlerin acı çeken insanlığın, Müslüman kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olmasını diliyoruz. Tüm Konyalı hemşehrilerimizin kandilini tebrik ediyoruz" dedi.

Mevlid Kandili'nin hayırlara, af ve mağfirete vesile olmasını dileyen Konya Valisi Muammer Erol da, İslam alemindeki sıkıntılara rağmen Konya'nın tam anlamıyla bir huzur şehri olduğunu vurguladı.

Vali Erol, "Canımızı acıtan o sıkıntıları bertaraf edecek bütün gayret ve çabaların içinde olmakla birlikte halimize ne kadar da şükretmemiz gerektiğini görüyoruz. Konya insanı, dünyanın her yerinde bütün mazlumların yarasına merhem olma konusunda bir ferasetin ve içinde bulunduğu nimetlerin şükrünü eda etmenin gayret gayreti içindedir" diye konuştu.

Akyürek: "Mübarek Geceler İnsanlığın Kurtuluşuna Vesile Olsun"

Akyürek: "Mübarek Geceler İnsanlığın Kurtuluşuna Vesile Olsun"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim