• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Akyazı Belediyesinden Arıcılık Yapanlara Önemli Duyuru

Akyazı Belediyesinden Arıcılık Yapanlara Önemli Duyuru
Akyazı Belediyesi Sağlık işleri Müdürlüğü, arıcılıkla meşgul olan vatandaşların arılarının ilaçlama çalışmasından zarar görmemesi ve arılarının...

Akyazı Belediyesi Sağlık işleri Müdürlüğü, arıcılıkla meşgul olan vatandaşların arılarının ilaçlama çalışmasından zarar görmemesi ve arılarının ölmemesi için önemli bir duyuruda bulundu.

İlçe genelinde şu anda yumurtlama evresinde olan her türden sinek, böcek ve haşarat ile yoğun bir mücadele içerisinde olan, kapalı ve açık kanal ilaçlaması, dumanlama çalışması yapan Akyazı Belediyesi Sağlık işleri Müdürlüğü, arıcılık ile uğraşan ve arı sahibi olan tüm vatandaşlara önemli bir uyarıda bulunarak açıklama yaptı. Sağlık işleri Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda, "Havaların ısınması ile birlikte çoğalan ve şu anda yumurtlama evresinde olan her türden sinek, böcek ve haşeratla mücadele kapsamında plan ve program dahilinde İlçe genelinde kapalı kanal ve açık kanal ilaçlama çalışmaları, dumanlama çalışmaları yapılmakta. Arıcılık yapan ve arı sahibi olan vatandaşlarımızın bu durumdan mağdur olmamaları ve arılarının ilaçlardan zarar görmemeleri için Akyazı Belediyesi Sağlık işleri Müdürlüğü olarak bizler azami gayret göstermekteyiz. Lakin bir programa bağlı olarak ilçemizi genelini her gün ilaçlamak durumundayız. Bizler bu ilaçlama çalışmasını yaparken çevreye ve bitki örtüsüne yararı olan arıların bu durumdan zarar görmelerini istemiyoruz. Bu duruma hem Akyazı Belediyesi Sağlık işleri Müdürlüğü olarak hem de vatandaşlar olarak önlem almak münkün. Çözüm olarak ta bulundukları yerde veya Akyazı sınırları içerisinde arıcılık ile meşgul olan vatandaşlarımızın Akyazı İtfaiye binası üzerindeki Sağlık işleri Müdürlüğü'ne arıcılık yaptıkları yeri bildirmeleri halinde arıların dumanlama ve ilaçlama çalışmasından zarar görmemesi için o alanı ilaçlama yapmayacağız. Vatandaşlarımızdan bu konuda hassasiyet göstermelerini, Arıcılık yapıyorlarsa Sağlık işleri Müdürlüğüne bildirmelerini önemle rica ederiz" denildi.

Akyazı Belediyesinden Arıcılık Yapanlara Önemli Duyuru

Akyazı Belediyesinden Arıcılık Yapanlara Önemli Duyuru

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim