• BIST 9801.96
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Akyaka’da Köpek İtlafı

Akyaka’da Köpek İtlafı
Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi'nde dün akşam saatlerinden itibaren mahallenin muhtelif noktalarında 14 köpek ve bir kedi yedikleri mamadan...

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi'nde dün akşam saatlerinden itibaren mahallenin muhtelif noktalarında 14 köpek ve bir kedi yedikleri mamadan zehirlendi. Zehirlenen köpeklerden ikisi Muğla Büyükşehir Belediyesi Veterinerleri tarafından kurtarılarak hayvan hastanesinde tedaviye alındı.

Turistik Akyaka mahallesinde dün gece saatlerinde Akyaka Mahallesinin muhtelif sokaklarında hayvanlara verilen sosisi yemelerinin ardından zehirlendi. Sabah saatlerinde vatandaşlar Jandarma ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Geçici Hayvan Barınağı Veterinerlerine bilgi verdi. Ekipler tarafından Akyaka Mahallesi'nin muhtelif sokaklarında 12 köpek ve bir kedi telef olmuş halde bulundu. İki köpek ise ilk tedavisinin ardından Hayvan Hastanesine gönderildi. 12 köpek ve bir kedi ise ormanlık alana gömüldü.

Hayvanların telef olmasının ardından Akyaka'da sokak hayvanlarına yiyecek ve bakımlarını yapan hayvanseverler köpeklerin zehirlenmesine tepki gösterdi. Hayvansever Sema Maral, "Bu hayvanların bütün aşıralı yapılmış koruma altındaki hayvanlardı. Hiç kimseye zararları yoktu. Muhtemele Lanet 90 isimli tarım ilacı ile zehirlenmişler. Zehirli mamayı buldum ve sosis vermişler. Tarım ilaçlarının bu kadar rahat satılması, her isteyenin alabilmesi kötü. Bu ilacı herkes gidip reçetesiz alabiliyormuş" dedi.

Hayvansever Pakize Damla Önadım ise Akyaka'nın doğal bir bölge olduğunu ve sahipli sahipsiz hayvanların birbirine karıştığını söyledi. Önadım, "Burada birçok insan hayvanını bahçesinde veya kapısının önünde bakıyor. Burada en büyük sıkıntı bunun her sene tekrarlanması. Bu sefer çok büyük bir alana yayıldı. Bunu bilen birisi yaptı. Bilmeyen bir insanın bu kadar köpeklerin yaşadığı bir bölgeyi bilmesi mümkün değil. Jandarma, Büyükşehir belediyesi sağ olsunlar yanımızda. Büyükşehir Belediyesi araç göndererek kurtarabildiklerimizi kurtardık. Biz her Çarşamba Belediyenin bize verdi bir alanda ikinci el kıyafet satarak bu hayvanların bakımlarını yaptırıyoruz ve mamalarını alıyoruz, Biz yaşatmaya çalışırken bir kişinin veya kişilerin gelip de bu hayvanları öldürmese bizleri çok etkiliyor" dedi.

Hayvansever Asuman Üçel, sokaklardaki köpeklerin hepsinin kendileri tarafından kısırlaştırılmış, kayıt altına alınmış ve aşıları yapılmış havyanlar olduğunu söyledi. Üçel, "Bu köpeklerin ölümü ile ilgili Jandarma, Valilik, Savcılık, Büyükşehir Belediyesi, Ula Kaymakamlığına suç duyurusunda bulunduk. Biz sadece Sivil Toplum Kuruluşuyuz. Bunları bakmak, yaşatmak ve kayıt altına almak belediyelerin görevi. Eğer bu köpek ölümleri devam ederse gerekirse eylem yapacağız ve Akyaka Mahallesinin girişini kapatacağız" dedi.

Akyaka’da Köpek İtlafı

Akyaka’da Köpek İtlafı

Akyaka’da Köpek İtlafı

Akyaka’da Köpek İtlafı

Akyaka’da Köpek İtlafı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim