• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Akülü Tekerlekli Sandalyeler Törenle Sahiplerine Verildi

Akülü Tekerlekli Sandalyeler Törenle Sahiplerine Verildi
Kütahya'da, ihtiyaç sahibi bedensel engelli vatandaşlara dağıtılmak üzere Almanya'dan temin edilen akülü tekerlekli sandalye dağıtım töreni düzenlendi.

Kütahya'da, ihtiyaç sahibi bedensel engelli vatandaşlara dağıtılmak üzere Almanya'dan temin edilen akülü tekerlekli sandalye dağıtım töreni düzenlendi.

Törene Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Vali Yardımcıları, bazı daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ile Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu'nun ortak gündemi bazı basın yayın organlarında çıkan akülü araçların dağıtımına ilişkin aslı olmayan haberlerdi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "Bilindiği gibi, belediye olarak geçen yıl Almanya'da Kütahyalılar Federasyonu'na engelli araçların toplanması ve Kütahya'daki ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılması noktasında gerekli desteği vereceğimizi söylemiştik. Bugün o araçların dağıtımını yapıyoruz. Bu konuda gerek yazılı gerek sosyal medyada bir takım doğru olmayan haberler var. Bazı kesimler bu tarz organizasyonların kendilerine özgü olduğunu düşünüyor. Bu noktada bizi rencide edici açıklamalarda bulundular. Bilgi edinmeden fikir sahibi oldular. Bu tutumu yanlış buluyor ve kınıyorum. Çalışmayı reklam amacıyla değil engelli vatandaşlarımızın bir nebze de olsa ihtiyacını giderebilmek adına yaptık. Araçları da kriterlere uyan engelli vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Belediyemiz, hizmetlerden herkesin eşit şekilde yararlanması için proje ve hizmetler üretiyor. Bu anlamda engelli vatandaşların fiziki ve sosyal sorunlarının ortadan kaldırılması yönünde çalışmalar yapılıyoruz. Yaptığımız çalışmalarla engelli vatandaşların yaşam kalitesinin yükselmesine katkıda bulunuyor. Fiziksel çevre düzenlemeleri yanında, akülü tekerlekli sandalye yardımı ve pek çok konuda destek sağlanıyor" dedi.

Engelli araçların teslimi noktasında büyük hassasiyet gösterildiğini bunun için de bir komisyon oluşturulduğunu söyleyen Vali Şerif Yılmaz, "130 akülü tekerlekli sandalye ve akülü engelli aracı, 65 manuel tekerlekli sandalye, 5 hasta taşıma lifti ve 36 yürüteç dağıtımı için Müdürlüğümüz tarafından teslim alınmıştır. Bu araçlardan akülü engelli aracı kullanma raporu olan 11 engelli vatandaşımıza akülü tekerlekli sandalye ve engelli raporu olan 40 vatandaşımıza manuel tekerlekli sandalye ve 3 tane hasta taşıma lifti dağıtımı yapılacaktır. Kriterlere uyan tüm müracaatları aldık, 200'e yakın başvuru var. Bunların tek tek değerlendirilmesini yapıyoruz. Dağıtım için bekleyen araçları kullanıp kullanmayacağının oluşturulan bir komisyon marifetiyle belirlenmesine başlanmış ve Kütahya Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü uzmanlarınca oluşturulan heyet tarafından belirleme çalışmaları devam etmektedir. Rapor üzerindeki karar yeterince aydınlatıcı olmuyor ise hekim arkadaşlarımız bizzat engelli arkadaşımızın evine gitmek suretiyle tespit yapacak. Özellikle bizim evde bakım ve sağlık hizmeti verdiğimiz insanlarımız var. Kütahya Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak bu hizmeti gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bunun yanı sıra işaret dili ile ilgili tüm kurumlarımızda bilen bir personel olması için proje başlattık. Bütün ilçelerimizde de engelli vatandaşlarımızın karşısında bir muhatap bulmasını istedik. Birinci aşamayı tamamladık, ikinci aşamaya başladık. İkinci aşamayı da insanlarımızın en çok müracaat ettiği kurumlarda gerçekleştirmiş olacağız. Sokaktaki vatandaşlarımız için otel uygulaması yaptık. Bu kış mevsiminde bir vatandaşımız dahi sokakta kalmadı" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Almanya'daki Kütahyalılar Federasyonu tarafından temin edilen, nakil talebi Kütahya Valisi Şerif Yılmaz tarafından yapılan ve nakli için Kütahya Belediyesi tarafından kaynak sağlanan 11 akülü tekerlekli sandalye, 40 adet manuel tekerlekli sandalye, 3 hasta taşıma lifti ve yürüteçler Vali Şerif Yılmaz ile Kütahya İl Protokolü tarafından engelli vatandaşlara teslim edildi. (EFE)

Akülü Tekerlekli Sandalyeler Törenle Sahiplerine Verildi

Akülü Tekerlekli Sandalyeler Törenle Sahiplerine Verildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim