• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Akülü Araba İle Ameliyathaneye Gidiyorlar

Akülü Araba İle Ameliyathaneye Gidiyorlar
Tokat'ta yeni yapılan bir uygulama ile çocukların ameliyathaneye götürülmesi sürecini keyifli bir hale getirilerek akülü oyuncak arabayla ameliyathaneye...

Tokat'ta yeni yapılan bir uygulama ile çocukların ameliyathaneye götürülmesi sürecini keyifli bir hale getirilerek akülü oyuncak arabayla ameliyathaneye gitmesi sağlanıyor.

Tokat Devlet Hastanesi Çocuk Servisi'nde tedavi gören çocukların ameliyata sedye ile götürülmesi sürecinde çocukların yaşadıkları korku ve endişelerin en aza indirilmesi amacıyla yeni bir uygulama hayata geçirildi. Hastane tarafından alınan akülü oyuncak arabalarla çocukların ameliyathaneye gitme süreci eğlenceli hale getirildi. Ameliyata akülü arabaya binerek giden çocuklar ile aileleri bu durumdan oldukça mutlu.

Tokat Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Cengiz Yakıt, ameliyat öncesi dönemin çocuklar için oldukça stresli bir dönem olduğunu kaydetti. Bu anlamda çocukların ameliyata hazırlanması ve götürülmesinin önem arz ettiğini ifade eden Yakıt, "Yapılan araştırmalarda ameliyat öncesi hazırlık programı uygulanan çocukların, ameliyat sonrası dönemde daha az kaygı yaşadıkları, daha kısa sürede, normal aktivitelerine döndükleri ve bu çocuklarda saldırgan davranışlar, ayrılık kaygısı, uyku sorunları, yeme sorunları gibi ameliyat sonrası sorunların daha az görüldüğü belirlenmiştir. Ameliyat öncesi iyi bir hazırlık programı uygulanmayan çocuklarda ise ameliyat sonrası dönemde uykusuzluk, iştahsızlık, okul problemleri gibi sorunların daha sık görüldüğü saptanmıştır.Bu nedenlerden dolayı birçok hastanede; çocuklarda ameliyat öncesi hazırlık olarak; uygulanacak girişimler hakkında çocuk ve ebeveynlerin bilgilendirilmesi, anne ve babanın çocuğun yanında olmasının sağlanması, hastane ve ameliyathanenin tanıtımının yapılması, güdüleyici oyunların oynatılması, hikaye kitaplarının okutulması ve resim çizdirilmesi gibi uygulamalar yapılmaktadır" dedi.

Yakıt, çocukların korkularını en aza indirmek ve ameliyathaneye gitme sürecini neşeli hale getirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, "Çocuğun ameliyathaneye götürülmesi sürecini keyifli bir hale getirip, moral ve motivasyonlarını arttırmayı amaçlayarak çocukları akülü arabalar ile ameliyathaneye transfer işlemini başlattık. Akülü arabalar hasta güvenliğini riske atmayacak şekilde emniyet kemerli olup; çocuğun kendisi, anne-baba ya da hastane personelinin komuta edebilmesini sağlayacak şekilde dizayn edilmiştir" diye konuştu.

Akülü Araba İle Ameliyathaneye Gidiyorlar

Akülü Araba İle Ameliyathaneye Gidiyorlar

Akülü Araba İle Ameliyathaneye Gidiyorlar

Akülü Araba İle Ameliyathaneye Gidiyorlar

Akülü Araba İle Ameliyathaneye Gidiyorlar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim