• BIST 9705.99
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Aktuğ’dan EMITT Fuarı Değerlendirmesi

Aktuğ’dan EMITT Fuarı Değerlendirmesi
Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, Türkiye'nin organize ettiği ve dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olarak bilinen Doğu Akdeniz Uluslar...

Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, Türkiye'nin organize ettiği ve dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olarak bilinen Doğu Akdeniz Uluslar Arası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) Van'ı en güzel şekilde temsil ettiklerini söyledi.

28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen EMITT Fuarı, 20. yılını görkemli bir açılışla gerçekleştirdi. 80'e yakın ülkeden 4 bin 500 kuruluşun katıldığı EMITT Fuarı'na Van evi, Muradiye Şelalesi ve Hoşap Kalesi'nin yer aldığı stantla katılan Van, "En Sempatik Stant" ödülüne layık görüldü. Van Valiliği bünyesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, TSO, OSB, TÜRSAB, Kahvaltıcılar Derneği, Anadolu El Sanatlarını Yaşatma ve Geliştirme Derneği, Rehberler Derneği, acente ve otel temsilcilerinin katıldığı fuarda, tüm misafirlere yerel sanatçıların seslendirdiği Van türküleri eşliğinde Van kahvaltısı ikram edildi.

Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, uluslar arası fuarlarda illerin tanıtımının çok faydalı olduğunu belirterek, EMITT Fuarı'nın Van'ın tanıtımı açısından çok yararlı geçtiğini söyledi. 80'e yakın ülkeden 4 bin 500 kuruluşun katılım sağladığı EMITT Fuarı'ndan ödülle dönmenin büyük bir mutluluk olduğunu ifade eden Aktuğ, "Çok büyük emeklerin harcandığı fuarda, ilimizin önemli tarihi eserlerini, güzelliklerini ve değerlerini insanlara sergiledik. Standımızda ise bu yıl ilimizin öne çıkan temalarından olan Van evi, Muradiye Şelalesi ve köprüsü ile Hoşap Kalesi'ni kullandık. Standımız tüm ziyaretçiler tarafından çok beğenildi ve bu nedenle "En Sempatik Stant" ödülüne layık görüldük. Aldığımız bu ödülde herkesin payı var. İlimize hayırlı olsun" dedi.

İki Van kedisinin de yer aldığı stantta, ayrıca Van halısı ve kilimi, Urartulardan bugüne kadar uzanan el sanatı, savatlı gümüş işlemeciliğinin de yer aldığını dile getiren Aktuğ, "Fuara katılımımızda her türlü maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Valimiz Sayın İbrahim Taşyapan'a, STK temsilcilerine, Van Dernekler Federasyonu Başkan ve üyelerine, Vanlı iş adamlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Aktuğ’dan EMITT Fuarı Değerlendirmesi

Aktuğ’dan EMITT Fuarı Değerlendirmesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim