• BIST 9093.58
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9781
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Aktif-Sen İl Temsilcisi Uçan: Ek ders ücretlerinde yüzde 100 artış yapılmalı

Aktif-Sen İl Temsilcisi Uçan: Ek ders ücretlerinde yüzde 100 artış yapılmalı
Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif-Sen) Balıkesir İl Temsilcisi Engin Uçan, öğretmenlerin mağduriyetinin giderilmesi için ek göstergelerinin 3600'e yükseltilmesi...

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif-Sen) Balıkesir İl Temsilcisi Engin Uçan, öğretmenlerin mağduriyetinin giderilmesi için ek göstergelerinin 3600'e yükseltilmesi gerektiğini belirterek, yıllardır yerinde sayan ek ders ücretlerinde ise yüzde 100 oranında artış yapılmasını istedi. Uçan, ülke ve toplumun geleceği adına önemli görevlerden birini ifa eden öğretmenlerin, maddi gelir ve özlük hakları konusunda adaletsiz uygulamalar yüzünden mağdur olduğunu söyledi.

Aktif Eğitim-Sen olarak, öğretmenlerin bu konudaki talep ve önerilerini, resmi bir yazı ile başta Milli Eğitim olmak üzere ilgili bakanlıklara ilettiklerini belirtirek, "Taleplerimizin hayata geçmesi için ülke genelinde yürüteceğimiz kampanyaya, bütün öğretmenlerimizden ilgili yerlere ve tüm milletvekillerine e-dilekçe göndererek ve kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla kokart takarak destek vermelerini bekliyoruz. Eğitim öğretim sürecinin doğru yönetilmesi ve sürdürülmesi, ülkemizdeki insan onurunun gerektirdiği hak ve özgürlükler ile devlet millet kaynaşmasının ve sosyal adaletin sağlanması, toplumsal barışın tesis ve temadisi gibi üst düzey hedeflere ulaşılmasına katkı sağlayacaktır. Bu noktada eğitim öğretim sürecinin başarılı olmasını sağlayacak, kuşkusuz öğretmenler ve diğer eğitim çalışanlarıdır." dedi. Türkiye'de eğitim alanındakilerin, OECD ülkelerindekilere göre daha fazla çalışmasına rağmen onlardan daha düşük ücret aldığını belirtti. Öğretmenlerin ve diğer eğitim çalışanlarının mesleki motivasyonları, toplumdaki saygınlık ve mesleki verimliliklerinin arttırılması için özlük haklarında iyileştirme yapılması gerektiğini söyleyen Uçan, "OECD'nin, "Bir Bakışta Eğitim Raporu 2013'e göre Türkiye'deki öğretmenler, diğer ülkelerdeki öğretmenlere göre daha çok çalışmaktadır. Ülkemizde öğretmenin yıllık zorunlu çalışma süresi 1816 saatken OECD ülkelerinde bu ortalama 1675 saattir. Türkiye'de öğretmenler, OECD ortalamasından her yıl yaklaşık 141 saat daha fazla çalışmaktadır. Özetle Türkiye'de görev yapan bir öğretmen, hem maaş olarak dünya ortalamasının çok gerisinde maaş almakta, bununla birlikte çalışma saatleri açısından da oldukça fazla çalıştırılmaktadır. Çalışmaya karşı olmak, hele gelişmekte olan bir ülkenin daha fazla çalışmasının önüne geçmek tabii ki doğru değildir fakat eşit işe eşit ücret bir devlet politikası ise öğretmenlerin bu emek ve gayretleri karşılığını bulmalı, onlara yapılacak ücret iyileştirmeleri ile bir nebze olsun yapılan haksızlıklar telafi edilmelidir. OECD ülkelerinin çalışma saatleri ve yıllık tatil süreleri gözönüne alındığında, ülkemizde öğretmenlerin çok çalışıp az tatil yaptıkları rahatlıkla görülecektir. Yani öğretmen, haftada üç gün çalışıp geri kalan sürede yatmamaktadır. Dünyanın gelişmiş birçok ülkesinden daha fazla çalışmakta, daha az tatil yapmaktadır." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim