• BIST 9141.48
  • Altın 2325.41
  • Dolar 32.3762
  • Euro 35.0131
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Aktif-Sen Başkanı Bahçe: MEB’in eğitimin sorunlarından daha önemli işleri var

Aktif-Sen Başkanı Bahçe: MEB’in eğitimin sorunlarından daha önemli işleri var
Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif-Sen) Genel Başkanı Osman Bahçe, Milli Eğitim Bakanlığı'nın başka işlerle uğraştığı için öğretmenlere yönelik...

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif-Sen) Genel Başkanı Osman Bahçe, Milli Eğitim Bakanlığı'nın başka işlerle uğraştığı için öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitim programları düzenlemediğini söyledi. Bahçe, "Onların şu anda eğitimin temel sorunlarından, öğretmenlerin hizmet içi eğitim ihtiyaçlarından, uyuşturucu bağımlılığının pençesinde kıvranan çocukların ellerinden tutmaktan, akademik dünyada dibe vuran başarıyı yeniden ayağa kaldırmaktan daha önemli işleri var. Şu anda enerjilerini oralara harcıyorlar." dedi.

Aktif-Sen kuruluşunun ikinci yılını Bursa'da düzenlenen programla kutladı. Yıldırım Kültür Merkezindeki etkinlikte, sendikacılığın önemi, yapılan etkinlikler ve planlananlar ele alındı.

Programda konuşan Aktif-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, Türk İslam kültüründe 40 rakamının çok önemli olduğunu belirterek, kendilerini de sendikanın kuruluşunun 2. yılını 40 günlük etkinliklerle kutlamak istediklerini belirtti. Bahçe, "Bizim kültürümüzde 40 rakamı kıymetlidir. Çok güzel bir hadise ile karşılaştığımızda 41 kere maaşallah deriz. Bizde böylesi bir kurumun doğum günü 40 gün, 40 gece kutlanmalıydı dedik. 23 Kasım 2013 tarihinde kurulan sendikamızın 23 Kasımdan 1 Ocak'a geçen süre içinde 40 gün boyunca bütün illerimizde dostlarımızla, meslektaşlarımızla, üyelerimizle buluşarak ortak dertlerimize birlikte çözümler arayarak, dertleşerek ve yeni güzelliklerin planlarını yaparak kutlayalım istedik." diye konuştu.

Eğitimin on yıllardır artarak devam eden problem ve sorunlar yumağı olduğunun altını çizen Osman Bahçe, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütün meslektaşların istifade edeceği hizmet için eğitim programlarını organize edemediğini yada etmediğini dile getirirken, "Onlar bu faaliyetleri organize etmiyor, yada edemiyor diye biz kendi gelişimimizden taviz verecek, yada yenilenmekten vazgeçecek değiliz. Bakanlığımızı da saygıyla karşılıyoruz diyeyim. Onların şu anda eğitimin temel sorunlarından, öğretmenlerin hizmet içi eğitim ihtiyaçlarından, uyuşturucu bağımlılığının pençesinde kıvranan çocukların ellerinden tutmaktan, akademik dünyada dibe vuran başarıyı yeniden ayağa kaldırmaktan daha önemli işleri var. Şu anda enerjilerini oralara harcıyorlar. Anlayışla karşılamasak ta anlayışla karşılıyormuş gibi yapalım ve geçelim. Gölge etmesinler başka ihsana ihtiyacımız yok. Kendi programlarımızı kendimiz Arslanlar gibi organize eder ve yürütürüz. Bu çerçevede sendikamızın eğitim programları aktif akademi eğitimleri başlığı altında kurumsallaştırıldı." şeklinde konuştu.

Osman Bahçe, ayrıca bu günlerde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değiştirilerek bazı memurların atılacağı algısının yersiz olduğunu ifade etti. Bunu yapabilmek için anayasanın değişmesi gerektiğini belirten Bahçe, bunun içinde şuanda yeterli çoğunluğun olmadığını söyledi. Bahçe, böyle bir durumun olması hainde bunun yalnızca bir grubu değil, yaklaşık 2,5 milyonluk memur kesiminin tamamını ilgilendireceğini sözlerine ekledi.

BURSA'DA 900 ÜYESİ İLE HİZMETE DEVAM

Aktif-Sen Bursa şube başkanı Aydın Damar ise kuruldukları iki yıllık sürede onlarca faaliyet gerçekleştirdiklerine dikkat çekerken, şöyle konuştu: "Aktif Eğitimciler Sendikamızın kuruluşunun ikinci yılı dolayısıyla bu kutlama programını hatırladık. Sendikamızın ilk şubelerinden biri olan Bursa şubesi, genel merkezinin yaşı ile denk bir yaşta, ikici yaşında. 900'ü aşkın üyesi ile Bursa'da üyeleri ve öğretmenlere hizmet sunmaya devam ediyor. Her ne kadar oldukça sert rüzgarların estiği bir zaman diliminde sendikacılık yoluna devam etsek de 900 üyemizin cesaret veren dik duruşu ve manevi desteği ile bu destansı yürüyüş devam etmektedir. Sendikacılığın en zor zamanlarını yaşadığı bu dönemde sevgi ve muhabbetle sendikalarında sabit kadem duran üyelerimize teşekkür ediyorum. Diyorum ki siz değerli üyelerimizin bu duruşunun heykeli dikilmeye değer."

Aktif-Sen Başkanı Bahçe: MEB’in eğitimin sorunlarından daha önemli işleri var

Aktif-Sen Başkanı Bahçe: MEB’in eğitimin sorunlarından daha önemli işleri var

Aktif-Sen Başkanı Bahçe: MEB’in eğitimin sorunlarından daha önemli işleri var

Aktif-Sen Başkanı Bahçe: MEB’in eğitimin sorunlarından daha önemli işleri var

Aktif-Sen Başkanı Bahçe: MEB’in eğitimin sorunlarından daha önemli işleri var

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim