• BIST 9524.59
  • Altın 2491.05
  • Dolar 32.5468
  • Euro 34.7226
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Aktaş, Folklorcuları Ağırladı

Aktaş, Folklorcuları Ağırladı
İnegöl Belediyesi tarafından organize edilen, ancak terör saldırıları sebebiyle iptaline karar verilen Uluslararası Halk Oyunları Şöleni için İnegöl'e...

İnegöl Belediyesi tarafından organize edilen, ancak terör saldırıları sebebiyle iptaline karar verilen Uluslararası Halk Oyunları Şöleni için İnegöl'e gelen Bosna Hersek, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan ekipleri, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret etti.

Belediye meclis salonunda, toplam 58 kişilik folklor ekibine çeşitli hediyeler takdim eden Başkan Alinur Aktaş, "Türksoy tarafından düzenlenen programla Türkiye'nin farklı şehirlerinde bulundunuz. 21 Mart hepimizin bildiği gibi Türk dünyasında Nevruz olarak kutlanıyor. Bu vesileyle Türkiye'desiniz. Aslında bu akşam bir organizasyonumuz olacaktı. Ülkelerinizin halk danslarını, folklorunu hep beraber müşahede etme imkanına sahip olacaktık. Fakat terör olaylarıyla alakalı şehitlerimiz var. Dolayısıyla kaymakamımızla yaptığımız istişare neticesinde bu akşamki programları iptal etme kararı alındı. Ama biz her halükarda sizleri misafir ediyoruz. Ben bu organizasyonla alakalı sizlerle bizleri buluşturduğu için Gençlik Merkezi Müdürümüz Recep Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Burada Bosna Hersek'ten, Kazakistan'dan, Kırgızistan'dan ve Özbekistan'dan misafirlerimiz var. 4 ülkeyle Türkiye'nin derin bağları var. Böyle hızla ilerleyen ülkelerde dönem dönem huzuru ve istikrarı bozmak adına bu tip olaylar vuku bulabilir. Sizler burada kendinizi çok rahat hissedin" şeklinde konuştu.

Türksoy İdari ve Mali İşler Daire Başkan Vekili Sancar Mülazimoğlu ise, "Ülkemizde meydana gelen terör olayları, can kayıpları hepimizin ıstırabı. İnşallah bunlar en kısa zamanda sona erer. Türksoy üyesi ülkelerden buraya gelen sanatçılarımızın da, insanlarımızın da dileği aynı. Konserlerin iptal edilme kararını saygıyla karşılıyoruz" dedi.

Misafir ekipler İnegöl Kent Müzesi ile Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi'ni gezdi.

Aktaş, Folklorcuları Ağırladı

Aktaş, Folklorcuları Ağırladı

Aktaş, Folklorcuları Ağırladı

Aktaş, Folklorcuları Ağırladı

Aktaş, Folklorcuları Ağırladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim