• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Aksevderliler Akşehirli Hemşehrileriyle Hasret Giderdi

Aksevderliler Akşehirli Hemşehrileriyle Hasret Giderdi
Antalya'da faaliyet gösteren ve kısa adı AKSEVDER olan Antalya Akşehir'i Sevenler Derneği, Akşehir'den gelen hemşehrileriyle hasret giderdi.

Antalya'da faaliyet gösteren ve kısa adı AKSEVDER olan Antalya Akşehir'i Sevenler Derneği, Akşehir'den gelen hemşehrileriyle hasret giderdi.

Antalya Kepez Belediyesi ile kardeş şehir protokolünü imzalamak için Antalya'da bulunan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya başkanlığındaki heyet, buradaki temasları kapsamında Antalya Akşehir'i Sevenler Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Tuncay Kesim ve yönetim kurulu üyelerince karşılanan Akşehir heyeti, dernek binasında Akşehirli hemşehrileriyle istişare etti.

Yapılan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Antalya Akşehir'i Sevenler Derneği Başkanı Tuncay Kesim, "Bizim için tarihi bir günü yaşıyoruz. Bugünü yaşattığınız için Antalya da yaşayan Akşehirliler adına sizlere çok teşekkür ediyorum. Bizim için, Akşehir'imiz için büyük bir onur. Sağ olun var olun. İnşallah bu ziyaretlerinizin devamı olur. Akşehir'imize katkısı olacağına inandığımız bir ilke imza attık diye düşünüyorum. Derneğimizi ziyaret ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'da yaptığı konuşmada, Antalya'da çok sayıda Akşehirlinin yaşadığını belirterek, "Dernek Başkanımızdan aldığımız bilgiye göre Antalya'da yaklaşık 85 bin Konyalı varmış. Bunun da 25 bine yakını Akşehirli. Tabi ki bu önemli bir nüfus" dedi.

Akşehir'in hizmet etmeye değer bir yer olduğuna vurgu yapan Başkan Akkaya, "Akşehir; tarihiyle dokusuyla kent kimliğini kazanmış ender yerlerden birisi. Kent kimliğini kazanmak o kadar kolay bir olgu değil. Her yerin bir folkloru, bir türküsü, bir yemek kültürü, kendine özgü bir mimarisi yoktur ama bütün bunlar bizim Akşehir'imizde hamdolsun var. Onun için Nasreddin Hoca'mızın torunlarına hizmet etmek bizim için de kıvanç kaynağı. Ekibimizle birlikte hizmet için gece gündüz gayret ediyoruz" diye konuştu.

Sivil toplum kuruluşlarının toplumun beklentilerini öğrenmek adına önemli bir olgu olduğuna dikkat çeken Başkan Akkaya, "Demokrasimizde kitlelerin beklentilerini öğrenmek ona göre proje geliştirmek, onlara göre hizmet etmek çok önemli. Bunun için de kişilerle görüşmek tabi ki her zaman mümkün olamayabiliyor. Ama onların temsilcileri olan sivil toplum kuruluşlarıyla onlar aracılığıyla bu işler yürütülürse amaca ulaşmak daha kolay oluyor. Bu anlamda bizlerde Akşehir'deki sivil toplum kuruluşlarıyla sürekli beraber oluyoruz. Onları dinliyoruz. Burada çok aktif bir derneğimiz var. Dernekçilik faaliyeti kolay bir şey değil. Gönüllülük esasına dayanıyor. Buradaki derneğimizde insanımızın bir araya gelip memleket hasreti gidermesi, memleketten konuşması, hatıralarını yad etmesi, kenetlenmesi, kaynaşması bakımından çok önemli. Onun için bu faaliyeti sürdürmede büyük fedakarlık gösteren Dernek Başkanımız Tuncay Beyi de tebrik ediyorum. Bundan sonra, Antalya'ya her geldiğimizde uğrayıp sizlerin çayını içmeyi arzu ediyoruz. Sizleri bulmuşken burada bizlere iletmek istediğiniz önerileriniz varsa onları da almak isteriz. Akşehir'in, hemşehrilerinizin, Nasreddin Hoca torunlarının sizlere selamını iletiyoruz. Sizlerin de selamlarını dönüşümüzde onlara ileteceğiz inşallah. Akşehir'in daha güzel bir kent olması noktasında gördüğünüz güzel projeler olursa onları da bizlerle paylaşmanızı arzu ediyoruz. Bizlere bu anlamda, bir ufuk katma noktasında katkı sağlayacağınızı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim