• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Akşener’in Çorum Ziyareti

Akşener’in Çorum Ziyareti
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski milletvekili Meral Akşener, milletle beraber yürümeye devam edeceklerini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski milletvekili Meral Akşener, milletle beraber yürümeye devam edeceklerini söyledi.

Meral Akşener, MHP Genel Merkezi tarafından teşkilatı kapatılan illerden biri olan Çorum'u ziyaret etti. Görevden alınan eski MHP İl Başkanı Bekir Çetin ve partililer tarafından karşılanan Akşener, daha sonra Pirbaba Parkında vatandaşlarla bir araya geldi. Burada vatandaşla sohbet eden Akşener, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Akşener, 1 Kasım seçimlerinden sonra ortaya çıkan sonucu Milliyetçi Hareket Partisi'ne yakıştıramayıp itiraz eden üst kurul delegelerinin olağanüstü kurultay talebi neticesinde ortaya koydukları iradenin genel merkez tarafından yok sayılması, daha sonra bir adım ileri giderek bu konuda imza vermiş il başkanlarının bulunduğu illerin tümünün kapatılması üzerine Çorum'a geldiklerini belirtti.

Siyasi partileri milletin kapatacağını dile getiren Akşener, "Allah millete kapattırmasın. İllerimizin valilik üzerinden kapatılmış olmasını kabul etmemiz mümkün değil. Doğru bulmuyoruz. MHP, sadece 12 Eylül zamanında diğer partilerle beraber kapatılmıştır. Bu yapılan eylemi, davranışı doğru bulmadığım için buradayım. Bütün gittiğimiz şehirlerde gördüğümüz ilgi, alaka, coşku gittiğimiz yolun doğru olduğunu, ülkücü irade ve milletin sesini doğru duyduğumuzu, sadece ülkücü iradenin değil milletin itirazlarını da doğru okuduğumuzu gösteriyor. Haklı olduğumuzu, haklının yanında olmaya devam edeceğimizi gösteriyor" dedi.

Çorum'da gördükleri tabloyu iktidar yürüyüşü olarak değerlendiren Akşener, "Bundan sonra önce MHP genel merkezinde bir değişiklik yapalım, onlar gitsin biz gelelim diye yola çıkmadık. Türk siyasetine meydan okumak için yola çıktık. Hem siyaseti, hem devletin pek çok oranda zarara uğramış alanlarını, yeni baştan yapılandırmak için yola çıktık. Ülkücü kardeşlerimizin bu desteğini duymazlıktan gelmeyeceğiz, kulaklarımızı kapatmayacağız, odalara kendimizi kilitlemeyeceğiz, milletle beraber yürümeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Akşener, bir gazetecinin "süreç tıkanırsa B planınız var mı" yönündeki sorusuna şöyle yanıt verdi: "Ben hiçbir yere iki atla gitmedim. Her yere tek atla gitmişimdir. Dolayısıyla süreç işleyecek kolay değil. Çileli bir yol. Allah ve millet haklının yanındadır. Milletin ve ülkücü kardeşlerimizin sesini duyuyoruz. Ya başaracağız. Ya başaracağız."

Akşener, konuşmasının ardından partililerle birlikte Gazi Caddesinde yürüyerek halkı selamladı.

Akşener’in Çorum Ziyareti

Akşener’in Çorum Ziyareti

Akşener’in Çorum Ziyareti

Akşener’in Çorum Ziyareti

Akşener’in Çorum Ziyareti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim