• BIST 9040.03
  • Altın 2301.296
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0591
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Akşener: "Kaç Kilo Ettiğimi Görmeye Hazırım"

Akşener: "Kaç Kilo Ettiğimi Görmeye Hazırım"
SİVAS (İHA) – MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, "1 Kasım seçimlerinin sonuçlarını anlamamız lazım, konuşmamız lazım. Ondan sonra da farklı...

SİVAS (İHA) – MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, "1 Kasım seçimlerinin sonuçlarını anlamamız lazım, konuşmamız lazım. Ondan sonra da farklı iddiası olabilen daha iddialı projeler, tavırlar koyabilenlerin tartıldığı bir teraziyi kurmamız lazım. O teraziye çıkmaya ben varım ve kaç kilogram ettiğimi görmeye hazırım" dedi.

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, MHP Genel Merkezi tarafından teşkilat yönetiminin değiştirildiği illeri ziyaret ediyor. Akşener, Tokat ziyaretinin ardından öğle saatlerinde karayolu ile Sivas'a geldi. Ticaret ve Sanayi Odası'nda partililerle buluşan Akşener'in konuşma yapacağı salonda yer kalmayınca bazı partililer ayakta kaldı. Yaklaşık iki bin kişinin katıldığı programda salona giremeyenler Akşener'in konuşmasını dışarıda dinlemek zorunda kaldı. Partililere hitap eden Akşener, konuşmasına Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'na 7. ölüm yıl dönümü nedeniyle Allah'tan rahmet dileyerek başladı.

"KAÇ KİLO ETTİĞİMİ GÖRMEYE HAZIRIM"

MHP Genel Merkezi'nin kurultay için imza veren il teşkilatlarını kapatmasını eleştiren Akşener, "Partimizin her ilde var, bu kapatılmasına özellikle valilik kanalıyla kapatılmasına itirazımızı dile getirmek ve onların yanında olmak için buradayız. Ama o 4 Eylül 1919'de alınan kararın arkasında sıra dağlar gibi durmak için buradayız. Buradan Türkiye üzerinde hesap yapan içeriden, dışarıdan herkese sesleniyorum. Sivas Kongresi'nin o metni durdukça, Sivaslılar bu salonları şereflendirdikçe mümkün değil bölemeyeceksiniz. Mümkün değil bir çakıl taşını alamayacaksınız. Böldürmeyeceğiz, üzerimizde oyun oynatmayacağız. Onun için de o kararın, o bildirinin arkasında durduğumuzu ilan etmek için de buradayız. Bugün görevden alınan, valilik kanalıyla, polis eliyle kapatılan 10'uncu ilimizdeyiz. Tek tek illerimizi gezdik. Niçin bir il teşkilatı valilik eliyle kapatılır? O sorunun cevabı şu; 1 Kasım seçimlerinden ülkücü irade memnun değildir. Ülkücü iradenin, Milliyetçi Hareket Partisi'nin kabul etmediği bu hazin tabloya itiraz ettik. Bu arkadaşlarımız geleceklerini, istikballerini bir kenara bırakarak dediler ki "meşveret yapmamız lazım'. Meşveret ve kurultay tarihimizin en önemli özelliklerinden birisidir. Dolayısıyla meşveret yapmamız lazım, bu 1 Kasım seçimlerinin sonuçlarını anlamamız lazım, konuşmamız lazım, ondan sonra da farklı iddiası olabilen, daha iddialı projeler, tavırlar koyabilenlerin tartıldığı bir teraziyi kurmamız lazım. O teraziye çıkmaya ben varım ve kaç kilogram ettiğimi görmeye hazırım" dedi.

Akşener, genel başkan olması halinde MHP'nin iktidara yürüyeceğini, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Bakanlar Kurulu, Meclis Başkanı ve büyükşehirlerin çoğunluğunu belediye olarak MHP'nin kazanacağını söyledi.

"6 AYDA TERÖRÜN BELİNİ KIRACAĞIZ"

6 ayda terörü bitireceklerini iddia eden Akşener, "Terörle mücadelede Milliyetçi Hareket Partisi iktidarına ihtiyaç var. Biz bu işi biliyoruz. Geçmişimizde de yaptık. Buradan ilan ediyorum. 6 ayda biz bu işi bitiremezsek zaten bırakıp gideriz. 6 ayda terörün belini Allah'ın izniyle kırarız. Çünkü daha evvel yaptık. Bugün de bunu kolaylıkla yapmak mümkündür. Yeter ki iraden olsun" şeklinde konuştu.

"OT YOLDURTMAZSAM NAMERDİM"

MHP Genel Merkezi'nin kendilerini korkutmaya çalıştığını savunan Akşener, herkesin eline ok alıp attığını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Acı patlıcanı kırağı çalmazmış. 28 Şubat'ta bükemediniz bugün mü bükeceksiniz? Gencecik kardeşlerimi hiç bükemezsiniz, onların çeliğine nasıl bir su verilmiştir biliyor musunuz? Onlar kırılır, katiyen bükülmez. Şimdi korkutmaya çalışıyorlar yüksek yüksek yerlerden. Allah'a teslim olduğun zaman ecel ne bir nefes önce ne bir nefes sonra, dediğin gün seni kim korkutabilir? Ahmak. Her düdük çaldığında masanın altına saklananlar bu cesareti, bu teslimiyeti bilemezler. Buradan arkadaşlara duyurmak isterim. Korkutamazsınız, yıldıramazsınız, geriye döndüremezsiniz, tek başımıza olsak da yürüyeceğiz. Ama Adalet Bakanlığı'nın mahkememize çok ilgi gösterdiği duyumlarını alıyoruz, muhteremlerin ilgi gösterdiğinin duyumlarını alıyoruz. Ama o tanzim edilmiş muhalefet değiliz biz, vesayet altına alınmış muhalefet değiliz, biz ot yoldurmazsam namerdim."

Akşener, genel başkan olması ve iktidara gelmeleri durumunda yapacağı çalışmaları partililere anlattı. Programın ardından Akşener, partililer ile beraber İstasyon Caddesi'nden kent meydanına kadar halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Akşener, yürüyüşün ardından kentten ayrıldı.

Akşener: "Kaç Kilo Ettiğimi Görmeye Hazırım"

Akşener: "Kaç Kilo Ettiğimi Görmeye Hazırım"

Akşener: "Kaç Kilo Ettiğimi Görmeye Hazırım"

Akşener: "Kaç Kilo Ettiğimi Görmeye Hazırım"

Akşener: "Kaç Kilo Ettiğimi Görmeye Hazırım"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim