• BIST 9524.59
  • Altın 2530.149
  • Dolar 32.5654
  • Euro 34.6382
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Akşehirli Yazar Tarık Buğra Panel İle Anıldı

Akşehirli Yazar Tarık Buğra Panel İle Anıldı
Türk Edebiyatının önemli yazarlarından biri olan ve Küçük Ağa başta olmak üzere, birçok önemli romanın yazarı olan Akşehirli ünlü Yazar Tarık...

Türk Edebiyatının önemli yazarlarından biri olan ve Küçük Ağa başta olmak üzere, birçok önemli romanın yazarı olan Akşehirli ünlü Yazar Tarık Buğra, vefatının 22. yılı münasebetiyle Akşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bir panel ile anıldı.

Akşehir Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panele; Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkan Vekili Özgür Kaçar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Uslu, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Ayrıca Selçuk ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nden 150 öğrenci de Akşehir'e gelerek panele katıldı. Panelin Başkanlığını Prof. Dr. Alim Gür yaparken; Prof. Dr. İsmet Emre ve Doç. Dr. Abdullah Harmancı da panelist olarak katıldılar. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okumasının ardından Tarık Buğra'nın hayatının konu alındığı kısa film gösterimi yapıldı. Etkinliğe panelist olarak katılacak olan Tarık Buğra'nın eşi Hatice Bilen Buğra ise rahatsızlığı nedeniyle programa katılamadı. Hatice Bilen Buğra'nın "Vefatının 22. Yıldönümünde Tarık Buğra'yı Anlatmak" konulu sunumunu Panel Başkanı Prof. Dr. Alim Gür yaptı.

Panelde Prof. Dr. İsmet Emre "Tarık Buğra Romanlarında Tarih Algısı', Doç. Dr. Abdullah Harmancı ise "Tarık Buğra'nın Yazı Hayatı ve Öykücülüğü" konularında sunumlar yaptılar. Dinleyicilerin büyük beğenisini toplayan panelin sonunda Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin ile Akşehir Belediye Başkan Vekili Özgür Kaçar, Panel Başkanı Prof. Dr. Alim Gür ile Panelistler Prof. Dr. İsmet Emre ve Doç. Dr. Abdullah Harmancı'ya birer plaket takdim ettiler.

Akşehirli Yazar Tarık Buğra Panel İle Anıldı

Akşehirli Yazar Tarık Buğra Panel İle Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim