• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Akşehirli Heyet Malezya’kaki Fuardan Döndü

Akşehirli Heyet Malezya’kaki Fuardan Döndü
Konya'nın Akşehir İlçe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı öncülüğünde 27 Mart-2 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen Uluslararası Malezya...

Konya'nın Akşehir İlçe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı öncülüğünde 27 Mart-2 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen Uluslararası Malezya Helal Fuarı (MIHAS 2016) ve ikili iş görüşmelerine katılan Akşehir heyeti yurda döndü.

İş görüşmesi gezisine; Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftci, Genel Sekreter Osman Çorumlu ve 19 işadamı katıldı. Gezide ilk olarak daha önceden belirlenen Malezya firmalarıyla geziye katılan firmalar eşleştirilerek ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi. Görüşme masalarında toplamda 9 adet tercüman görev yaptı. Geziye katılan firma temsilcileri sektördeki olanakları ve iş imkânlarını değerlendirme fırsatı buldular. Malezya Ekonomi Bakanı da iş görüşmesi yapılan masaları ziyaret edip bilgi aldı.

30 Mart tarihinde ziyaretçilere kapılarını açan MIHAS 2016 Akşehir'den giden iş heyeti tarafından ziyaret edilip, bilgi alışverişinde bulunularak iş görüşmeleri yapıldı. 31 Mart 2016 tarihinde ise Türkiye Cumhuriyeti Kuala Lumpur Büyükelçisi Başak Türkoğlu tarafından karşılanan heyet, elçilik ziyareti gerçekleştirdi. Büyükelçi tarafından iş heyetine bölge hakkında bilgi verildi. Büyükelçilik görüşmesine Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Ataşesi Refik Özgür ile Ekonomi Bakanlığından yetkililer katıldı.

Büyükelçilik görüşmesinden sonra, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Ataşeliği ziyaret edildi. Ticaret Ataşeliğinde Kuala Lumpur Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Raja Rozida ve birim amirleriyle yapılan toplantıda Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri işleriyle ilgili tercüman vasıtasıyla bilgi verdiler. Toplantıda Odalar arasında gerçekleştirilen işbirliği protokolü sayesinde Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin Malezya pazarında daha etkin olmaları sağlanacak. Ayrıca; Akşehir'de üretilen ürünler Kuala Lumpur Ticaret Odası'nın tahsis edeceği bir salonda teşhir edilerek, tanıtımı yapılacak. Konuyla ilgili olarak Türkiye Cumhuriyeti Kuala Lumpur Ticaret Ataşeliği de gerekli desteği vererek ve çalışmalara yardımcı olacak.

Geziye katılan heyet; geziyle ilgili bir değerlendirme yapmak amacıyla Akşehir'de Akşehir Mutfağı'nda bir değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıya, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftci, Genel Sekreter Osman Çorumlu ve iş gezisine katılan işadamları katıldı.

Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin yaptığı değerlendirmede Malezya'daki MIHAS 2016 ülkemizi Akşehir olarak temsil etmenin önemli olduğuna dikkat çekti. Kaymakam Sezgin, "Malezya'da Akşehirli işadamlarımızla birlikte önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Akşehir Ticaret ve Sanayi Odamız gerçekten güzel bir organizasyon yaptı. Yapılan gezimizde işadamlarımız güzel tecrübeler kazandı. Orada gezideyken "Nasreddin Hoca'mızın torunları pasifiğe maya çaldı" demiştik. Bunu söylerken de Malezya'daki Uluslararası Helal Gıda Fuarı'na (MIHAS 2016) Türkiye'den tek Akşehir ilçesinin katılıyor olmasına dayanarak söylemiştik. Oradaki devletlerin listesine baktığınızda Türkiye Cumhuriyeti'nin altında Akşehirli 22 tane işadamımızın ismi ile gurur duyduk. Nasreddin Hoca'mızın torunları pasifiğe maya çaldı ve inşallah bu maya tutacak. O bölgede zaten ihracat yapıyoruz, ihracatımız artacak, daha çok işadamımız gidecek, daha çok mal satacağız. Bu bizim için, Akşehir'imiz, bölgemiz ve ülkemiz ekonomisi için daha da önemli olacak" dedi.

"MALEZYA'DAKİ GÖRÜŞMELER TİCARET YAPILMASI ÖNCESİNDE TABAN OLUŞTURACAK"

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'da yaptığı değerlendirme de, Türk -İslam dünyası arasında en az ilişki içinde bulunulan ülkenin Malezya olduğunu kaydederek bu ilişkinin güçlendirilmesinin önemli olduğunu söyledi. Başkan Akkaya, "İslam Dünyasında Türkiye ile birlikte en iyi durumda olan, milli geliri yüksek olan ülkelerden birisi de Malezya. Malezya'daki görüşmeler ve incelemeler güzel bir ticaret yapılması için taban oluşturacak. Yaptığımız gezide, Akşehir'imiz ve ülkemiz açısından ciddi bir ticaretin yapılabileceği kanaati bizlerde oluştu. İnşallah bu kanaat en kısa sürede uygulamaya dönüşür ve bizde belediye olarak sizlerin Malezya'daki ticareti geliştirmesi için üzerimize düşen neyse her türlü desteği vermeye hazırız. Gerek Malezya, gerekse de diğer ülkelerde yapılacak çalışmalar için her zaman desteğe hazırız. Akşehir Belediyesi olarak, Ticaret ve Sanayi Odamızla birlikte fuarlara katılıyoruz, tanıtım yapıyoruz, stant kiralıyoruz. Sizlerin ücretsiz olarak o stanttan faydalanmasını sağlıyoruz. Amacımız oralarda Akşehir'imizi ve Akşehir'imizin ürettiği ürünleri tanıtıp, pazarlamak. Malezya'daki gezimiz gerçekten güzel bir uyum içerisinde, çok faydalı bir iş gezisi oldu. Akşehir'imizi, Konya'mızı ve ülkemizi en güzel şekilde temsil ettiğimize inanıyorum. Ticaret ve Sanayi Odamızın bu gezideki önderliği ve başarıları için başta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Erdal Çiftçi Bey olmak üzere tüm ekibini kutluyorum. Siz değerli işadamlarımızın da bu geziye destek vererek katılması, Akşehir'e bir şey kazandırırız, işleri büyütürüz, daha çok kişiye iş veririz gayretiyle gitmeniz gerçekten çok önemli. Bunun için de sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu ziyaretimizin, Akşehir'imiz ve ülkemizin ticari hayatına katkı sağlamasını diliyorum" diye konuştu.

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftci, yapılan iş gezisisin güzel ve verimli bir gezi olduğunun altını çizerek, "Bugüne kadar yakın alanlara özellikle Avrupa ve Kuzey Irak gibi noktalara yaptığımız gezilerden sonra ilk defa böyle uzak bir noktaya yaptığımız ticari heyet gezisinde gerçekten güzel sonuçlarla dönmüş olmaktan mutluluk duyuyorum. Siz değerli işadamlarımıza da böyle bir gezide bizlere destek olduğu için teşekkür ediyorum. Kuala Lumpur Ticaret Odası ile yaptığımız işbirliği protokolü ile de bu iş seyahatimizi taçlandırdık. Hedefimiz Kuala Lumpur Ticaret Odası'nın bize sunduğu teklifi değerlendirerek Eylül ayında açmayı planladığımız stantlarla oraya ikinci kez bir çıkarma yaparak bu işi pekiştirmek. Sayın Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza da bu kadar uzak bir mesafede bizlere eşlik ederek destek verdikleri için teşekkür ediyorum. Dünya'da birçok yerde kriz varken Malezya'da krizin k'si dahi yok ve bu yaptığımız görüşmelerin daha ileriye taşınarak Akşehir'imiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Geziye katılan Akşehirli işadamları da yaptıkları açıklamada yapılan iş gezisinin kendilerine yeni ufuklar kattığını ve yeni pazar alanı yarattığını söyleyerek gezide emeği geçen tüm yetkililere ve kurumlara teşekkür ettiler.

Akşehirli Heyet Malezya’kaki Fuardan Döndü

Akşehirli Heyet Malezya’kaki Fuardan Döndü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim