• BIST 9581.55
  • Altın 2489.153
  • Dolar 32.5357
  • Euro 34.877
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Akşehir’in Hava Kalitesi Ölçüldü

Akşehir’in Hava Kalitesi Ölçüldü
Konya Büyükşehir Belediyesi; Hava Kalitesi ve Meteoroloji Mobil Ölçüm İstasyonu ile Akşehir'in hava kalitesi ölçümünü yaptı.

Konya Büyükşehir Belediyesi; Hava Kalitesi ve Meteoroloji Mobil Ölçüm İstasyonu ile Akşehir'in hava kalitesi ölçümünü yaptı.

Nasreddin Hoca Meydanı'na yerleştirilen Hava Kalitesi ve Meteoroloji Mobil Ölçüm İstasyonu sayesinde, 15 gün boyunca Akşehir'in hava kalitesi ölçüldü. Yapılan ölçümler hakkında bilgilendirme vermek üzere Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Çevre Kontrol Şube Müdürü Hasan Basri Güneş ile Çevre Mühendisi İbrahim Tekin, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'yı makamında ziyaret etti.

Başkan Akkaya yaptığı açıklamada Konya Büyükşehir Belediyesi Hava Kalitesi ve Meteoroloji Mobil Ölçüm İstasyonu ile 15 gün boyunca Akşehir'deki verilerin ölçüldüğünü ve kaydedildiğini belirterek, "Bugün itibariyle 15 günlük süreç doldu. Şehrimizde 5 parametrede değerler alındı. Uzmanlar ve yetkililer bu ham parametreleri değerlendirecek, yorumlayacak ve bizlere iletecekler. Bizde bu raporlar çerçevesinde halkımızla bu bilgileri paylaşacağız. Kış aylarında, soba ve kaloriferlerin yandığı bu dönemler en fazla hava kirliliğinin olduğu dönem. Bize sunulacak bu veriler sayesinde hava kirliliği konusunda neler yapmamız gerektiğini belirleyeceğiz. Akşehir'deki hava kirliliği ile ilgili daha önceden de yapılan ölçümler sayesinde bilgimiz var ve bu kirliliği önlemek amacıyla şehrimize doğalgazın gelmesi noktasında Milletvekilimizle birlikte yoğun bir mücadele sergiledik. İnşallah önümüzdeki Nisan ayında doğalgazla ilgili çalışmalar başlayacak ve 85 kilometrelik bir hat bu yıl tamamlanmış olacak. Şehrimizdeki 6 mahallemizde çalışmalar bu sene gerçekleştirilmiş olacak. Önümüzdeki yıl çevre kirliliği noktasında Akşehir'imiz daha oksijeni bol bir kent olacak" dedi.

15 gün süreyle yapılan ölçümlerde, partikül madde, kükürt dioksit, azot oksitler, karbon monoksit, ozon ve benzeri kirlilik parametlerinin ölçümlerinin gerçekleştirileceğini kaydeden Başkan Akkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek başta olmak üzere Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na Akşehir'de böyle bir çalışma yaptıkları için teşekkür etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Kontrol Şube Müdürü Hasan Basri Güneş ise yaptığı açıklamada, "Konya Büyükşehir Belediyesi olarak çevre ve insan sağlığını önceleyen hizmet anlayışı çerçevesinde, Konya il merkezinde yürütmüş olduğumuz hava kirliliğini azaltma ve hava kalitesini artırma çalışmalarının bir diğer ayağını ilçe merkezlerinde yürütmeye başladık. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek'in talimatları doğrultusunda, bu çerçevede yeni bir yatırım gerçekleştirilerek Hava Kalitesi ve Meteoroloji Mobil Ölçüm İstasyonu faaliyete geçirildi. Bu istasyonlardan Türkiye'de çok fazla yok. Bakanlık bünyesinde ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bu istasyonlardan var. Aynı şekilde Konya Büyükşehir Belediyesi olarak bu istasyonlardan tedarik ederek hizmete sunduk. Bu çerçevede bu mobil istasyonumuz ilçe merkezlerindeki hava kalitesi durumunun ne olduğunu tespit etmek üzere faaliyet göstermekte. 15 gün öncesinden itibaren Akşehir'de başlatmış olduğumuz hava kalitesi ölçümleri son aşamasına gelmiş durumda. Yapılan ölçüm neticelerinde bir değerlendirme yapılacak ve değerlendirme neticesinde ortaya çıkacak raporumuzu Akşehir Belediye Başkanımız Sayın Salih Akkaya'ya takdim edeceğiz. Değerlendirme neticesinde Akşehir'de yapılan ölçüm parametrelerinin herhangi birisinde bir artış söz konusu ise bunla alakalı bu ölçülen yüksek parametrenin daha aşağılara çekilebilmesi için hangi tedbirlerin alınabileceği noktasında da ilave bir çalışma yapılacak ve böylelikle Akşehir'in daha temiz bir hava soluması için gerekli çalışmalar tamamlanmış olacak" diye konuştu.

Akşehir’in Hava Kalitesi Ölçüldü

Akşehir’in Hava Kalitesi Ölçüldü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim