• BIST 9693.46
  • Altın 2506.644
  • Dolar 32.5784
  • Euro 34.78
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Akşehir’de Yabani Hayvanlara Yiyecek Bırakıldı

Akşehir’de Yabani Hayvanlara Yiyecek Bırakıldı
Konya'nın Akşehir ilçesinde çevre bilincini oluşturmak ve geliştirmek amacıyla hayata geçirilen "Çevre Dostu Ak-Şehir" projesi kapsamında yabani hayvanlara...

Konya'nın Akşehir ilçesinde çevre bilincini oluşturmak ve geliştirmek amacıyla hayata geçirilen "Çevre Dostu Ak-Şehir" projesi kapsamında yabani hayvanlara için doğaya yem, ot ve etten oluşan yiyecekler bırakıldı.

Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi ve Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Orman Bölge Müdürlüğünün katkıları ile devam eden projede yabani hayvanlar da unutulmadı. Geçtiğimiz hafta "Çevre Dostu Ak-Şehir" projesi kapsamında Akşehir'deki okullarda bulunan ağaçlara takılmak üzere 500 kuş barınağının dağıtımından sonra bu kez de yabani hayvanlar için doğaya yem, ot ve etten oluşan yiyecekler bırakıldı.

Yabani hayvanları beslemek işçin düzenlenen programa, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Garnizon Komutanı İkmal Albay Erdal Canol, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Çelik, Başkan Yardımcısı Türkan Pınar Çiğdem, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut İşcan, Milli Parklar İlçe Müdürü Mesut Güneri AKADEMİK ve Selçuklu Spor Kulübü üyeleri ile üniversiteli gençler katıldı.

Protokol üyeleri ve katılımcılar arazi araçlarıyla çıktıkları Cankurtaran Mahallesine bağlı dağlık arazide, yabani hayvanlar için çeşitli yiyecekler bıraktı. Yer yer bir metreye yakın karın olduğu alana et, ot ve çeşitli tahıllardan oluşan yemler bırakan ekipte bir konuşma yapan Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, "Bugün soğuk ve karlı bir günde, doğada aç kalan hayvanlarımıza, temin edilen yem ve yiyecekleri bırakıyoruz. Bu mevsimde yiyecek bulamayan kurtlar, kuşlar gibi diğer yabani hayvanları beslemiş olacağız. Bizim şu anda bu yaptığımız iş sembolik bir hareket. Burada topluma bir mesaj vermeye çalışıyoruz. Bu işin devamının gelmesi anlamında herkesin duyarlı olması gerekiyor. Bu manada topluma mesaj verebilirsek, doğadaki hayvanlarımıza da sahip çıkabilirsek doğayı birlikte güzelleştireceğiz diye düşünüyorum" dedi.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'da, insanlara yardım etmek kadar onların hayatını kolaylaştıran ve onlara hizmet eden hayvanların da düşünülmesi gerektiğine vurgu yaparak "Çevre dostu projemiz kapsamında Milli Parklar Müdürlüğü'müzün ve Belediye olarak bizim mezbahadan temin ettiğimiz yiyecekleri buradaki yabani hayvanlarımızın beslenebilmesi için bırakıyoruz. Biz şanlı bir ecdada sahibiz. Kurtların beslenmesi için bile vakıf kuran bir ecdadın mirasçılarıyız. Bu nedenle sadece zorda kalan insanlarımıza yardımı değil, hayvanlarımızı da unutmamak gerekiyor. Bugün burada yaptığımız etkinliğin tüm insanlara ve hemşehrilerimize örnek olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Etkinliğe katılan grup, toplu hatıra fotoğrafı çektirerek, bu etkinliğin tüm canlı varlıkların korunması, aç kalmaması ve doğa bilincinin artırılmasına farkındalık sağlaması temennisinde bulundu.

Akşehir’de Yabani Hayvanlara Yiyecek Bırakıldı

Akşehir’de Yabani Hayvanlara Yiyecek Bırakıldı

Akşehir’de Yabani Hayvanlara Yiyecek Bırakıldı

Akşehir’de Yabani Hayvanlara Yiyecek Bırakıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim