• BIST 9090.31
  • Altın 2324.753
  • Dolar 32.3724
  • Euro 34.9675
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Akşehir’de 20 Bin Öğrenci Aileleriyle Birlikte Kitap Okudu

Akşehir’de 20 Bin Öğrenci Aileleriyle Birlikte Kitap Okudu
"Akşehir 1 Milyon Kitaba Koşuyor" projesi kapsamında "Her Gün Ailemle Kitap Okuyorum" başlığı altında "Baba Bana Kitap Oku" ve "Anne Bana Kitap Oku" etkinlikleri...

"Akşehir 1 Milyon Kitaba Koşuyor" projesi kapsamında "Her Gün Ailemle Kitap Okuyorum" başlığı altında "Baba Bana Kitap Oku" ve "Anne Bana Kitap Oku" etkinlikleri sürüyor.

Öğrencilerin aile fertleriyle kaynaşmalarını ve birlikte kitap okumalarını, anne- baba- çocuk ilişkisinde kitap arkadaşlığının önemli bir konuma getirilmesi amacıyla düzenlenen etkinlikte bu kez aileler çocuklarının okullarına giderek kitap okudular. Proje kapsamında; Akşehir genelindeki tüm okullarda üçüncü ders saatinde gerçekleşen etkinlik ile aileler, çocuklarının okullarına giderek sıralarına oturarak çocuklarıyla birlikte bir ders saati kitap okudu. Yaklaşık 20 bin öğrencinin bulunduğu Akşehir'de, her tür okul ve her kademede gerçekleştirilen "Ailemle Kitap Okuyorum" etkinliği çerçevesinde tüm veliler okullara davet edilerek çocuklarının bulunduğu sınıflarda bir ders saati boyunca öğrencilerle birlikte okuma etkinliğine katıldı. Etkinliğe velilerin ilgisi büyük olurken, Akşehir protokolü de bu etkinliğe destek verdi.

Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin ve eşi Sıla Sezgin velisi bulunduğu Akşehir Atatürk Ortaokulu'na giderek çocuğunun sınıfında okuma etkinliği gerçekleştirdi. Etkinliğe Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel ile İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut İşcan da eşlik etti. Yıldırım İlkokulu'nda öğrencisi olan Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Çelik, Ak Parti İlçe Başkanı A. Bahadır Örs, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel de okula gelerek çocukları ile birlikte kitap okudular.

Etkinlikten sonra Atatürk Ortaokulu'nda açıklamalarda bulunan Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin ve Belediye Başkanı Salih Akkaya, okumanın önemine vurgu yaparak "Her Gün Ailemle Kitap Okuyorum" etkinliğine katılan velilere teşekkür ettiler. Etkinliğe 20 bin öğrencinin yanı sıra yaklaşık yaklaşık 10 bin velinin de katıldığı tahmin edilirken, etkinliğin ikinci dönemde de 5 Nisan 2016 Salı günü 3. ders saatinde tekrar edileceği bildirildi.

Akşehir’de 20 Bin Öğrenci Aileleriyle Birlikte Kitap Okudu

Akşehir’de 20 Bin Öğrenci Aileleriyle Birlikte Kitap Okudu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim