• BIST 9079.97
  • Altın 2308.924
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.0934
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Akşehir Tarihi Arasta Çarşısı Eski Görkemine Kavuşuyor

Akşehir Tarihi Arasta Çarşısı Eski Görkemine Kavuşuyor
Konya Büyükşehir Belediyesi ve Akşehir Belediyesi işbirliği ile sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme çalışmalarına başlanılan asırlık Arasta Çarşısı'ndaki...

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Akşehir Belediyesi işbirliği ile sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme çalışmalarına başlanılan asırlık Arasta Çarşısı'ndaki çalışmalar hızla devam ediyor.

2017 yılında tamamlanması planlanan tarihi çarşıdaki çalışmaları AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ile Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya yerinde inceledi. 23 adada devam eden Akşehir Arasta Sokak Sağlıklaştırma ve Cephe İyileştirme çalışmaları kapsamında yaklaşık 300 işyeri aslına uygun olarak yeniden yapılıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Akşehir Belediyesi'nin birlikte yürüttüğü çalışmayla binalarda; çerçeve, çatı, pervaz, elektrik altyapıları, internet altyapıları ve telefon altyapıları yenileniyor. Harabe ve yıkık binaların yıkılıp aslına uygun olarak yeniden yapıldığı çalışma, 2017 yılında tamamlanacak ve yaklaşık 10 milyon liraya mal olacak.

Milletvekili Baloğlu, 2009 yılında başlanan proje çalışmaları kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi ve Akşehir Belediyesi işbirliği ile restorasyon çalışmalarının başladığını kaydederek, "Bu restorasyon çalışmaları kapsamında tüm masraflar Büyükşehir Belediyemiz tarafından karşılanıyor. Arastamız, İstiklal Savaşımızda askerimizin, Kuvai Milliye Mücahitlerinin elbiselerinin dikildiği, silahlarının yapıldığı ve tarihin adeta hala yaşanıyor olduğu bir mekân. Bu mekân, inşallah eski görkemine kavuşacak. İnşaatlarımız; vatandaşımızı ve esnafımızı en az mağdur edecek şekilde, parça parça devam ediyor. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle bu restorasyonun maddi külfetini üstlenen ve bir an önce restore edilmesini sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek'e çok teşekkür ediyorum. Bu çarşımızın restorasyonuyla birlikte Akşehir'imizde artık el değmemiş ayağa kalkmamış tarihi mekân kalmayacak. Camilerimiz, tarihi konaklarımız bütün mekanlarımız tek tek restore edildi. İnşallah Gavur Hamamı olarak bildiğimiz mekan ile kilisede restore edilecek ve Akşehir'imizde el değmemiş tarihi mekan kalmayacak. Ben emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyor, çarşımızdaki restorasyonun esnafımıza hayırlar ve bereketler getirmesini diliyorum" dedi.

Arasta Çarşısı esnafı da yapılan restorasyon çalışmalarından büyük mutluluk ve memnuniyet duyduklarını belirterek; Milletvekili Dr. Mustafa Baloğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya'ya teşekkür ettiler.

Akşehir Tarihi Arasta Çarşısı Eski Görkemine Kavuşuyor

Akşehir Tarihi Arasta Çarşısı Eski Görkemine Kavuşuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim