• BIST 8761.79
  • Altın 2240.049
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1683
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Akşehir pancar bölge şefliğinde alımlar başladı

Akşehir pancar bölge şefliğinde alımlar başladı
2016 Yılın pancar alımları başlaması münasebetiyle Akşehir Pancar Şefliğinde alımlar düzenlenen törenle başladı.

2016 Yılın pancar alımları başlaması münasebetiyle Akşehir Pancar Şefliğinde alımlar düzenlenen törenle başladı.

Akşehir Pancar Şefliği Doğrugöz Mahallesi kantarında düzenlenen törene Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bahri Karaman, Akşehir Ziraat Odası Başkanı Aziz Bingül, Akşehir Pancar Bölge Şefi Yusuf Sümbül ve pancar üreticileri katıldı. Pancar alımlarını başlaması öncesi kurban kesilerek dua edildi.

Akşehir Pancar Bölge Şefi Yusuf Sümbül yaptığı açıklamada, "Bu sene Pancar Bölge Şefliği olarak Subatan, Yeşilköy, Ulupınar ve Doğrugöz'deki 4 kantarımızda 175 bin ton pancar alımı yapacağız. 50 bin ton net pancarımız var, bunun yarısı 25 bin tonunu kantara alacağız, geri kalan 25 bin tonu ise Ilgın Fabrikasına tarladan direkt götürülecektir. Zaten şu anda 10 bin tonu fabrikaya tarladan direkt olarak gitmiş durumda. Bu sene dekarda ki verimlerimizde gelen verilere göre gayet iyi. Son iki seneye göre şeker oranı olsun, dekardaki verimimiz olsun baya iyi durumda. İnşallah kampanyamızı kazasız belasız bitiririz, hepimize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Akşehir Ziraat Odası Başkanı Aziz Bingül, tüm çiftçileri tebrik ederek sezonun hayırlı olması temennisinde bulunup, bereketli kazançlar diledi.

Akşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bahri Karaman ise, "Bütün üreticilerimize gerçekten sonsuz teşekkür ediyorum. Elleri öpülesi bunların hepsi, yoksa ellerindeki mal varlıklarını başkalarının düşündüğü gibi değerlendirmeye kalksalar daha çok gelir elde ederler. Ama helal rızkın nerede olduğunu bilerek üretim yapan tüm üreticilerimizi tebrik ediyorum. Hepsini saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Ellerinden öpüyor ve bereketli, kazasız, belasız bir üretim sezonu geçmesini diliyorum" dedi.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, "Akşehir bölgemizin Doğrugöz kantarımızda pancar alımının ilk günü bende üreticilerimiz için inşallah bereketli bir sezon olmasını diliyorum. Kazasız belasız ürettikleri, birçok emek verdikleri ürünlerinin kazasız, belasız olarak buraya teslim etmelerini, bereketli kazançlar elde etmelerini yüce Mevlamdan niyaz ediyorum. Bu yıl maşallah dekara 12 ton pancar alan üreticilerimiz varmış, gerçekten büyük bir rakam, büyük bir emeğin ürünü. Üreticilerimiz çocuğu gibi adeta tarlasına bakıyor, ihtiyaçlarını gideriyor, bitkisini yetiştiriyor ve kaliteli ürünler yetiştiriyor. Şeker oranı %19 ve 20'lere varan bir durumda ve hakikaten buda takdir edilecek bir durumdur. Tüm çiftçilerimize tebrik ediyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Akşehir Pancar Şefliği Doğrugöz Mahallesi kantarındaki pancar alımları başladı.

Akşehir pancar bölge şefliğinde alımlar başladı

Akşehir pancar bölge şefliğinde alımlar başladı

Akşehir pancar bölge şefliğinde alımlar başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim