• BIST 9548.09
  • Altın 2484.705
  • Dolar 32.495
  • Euro 34.5602
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Akşehir-konya Raybüs Seferlerinde Süresiz İndirim

Akşehir-konya Raybüs Seferlerinde Süresiz İndirim
Konya'daki Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile koordineli olarak çalışan, Akşehir ve diğer ilçelerdeki vatandaşları YHT imkanından faydalandırmak amacıyla...

Konya'daki Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile koordineli olarak çalışan, Akşehir ve diğer ilçelerdeki vatandaşları YHT imkanından faydalandırmak amacıyla başlatılan Akşehir-Konya arasındaki Raybüs seferlerinde süresiz olarak indirim yapıldı.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Garı'na giderek, Raybüs seferlerinde yapılan indirim hakkında Akşehir Gar Şefi Ramazan Ersöz'le görüşerek bilgi aldı.

Raybüs seferlerinde süresiz indirim yapılmasının Akşehirli hemşehrileri adına memnuniyet verici olduğunu kaydeden Başkan Akkaya, "Daha önce 19 lira 25 kuruş olan Akşehir-Konya Raybüs ulaşımı; yeni uygulanan indirimle 15 lira 50 kuruş düşmüştür. Ayrıca 13-25 yaş arası olan öğrenci-genç tarifesi de yüzde 20 indirimle 12 lira 50 kuruş olurken 65 yaş ve üzeri ile 06-12 yaş arası tarifede yüzde 50 indirimle 7 lira 75 kuruş olmuştur. Akşehir'den Raybüse binerek Konya'dan hızlı tren bağlantısı ile Ankara'ya gidecek vatandaşlarımız 45 lira 50 kuruşa Akşehir'den Ankara'ya ulaşmış olacaklar. 13-26 yaş arası olan öğrenci-genç tarifesinde olanlar 36 lira 50 kuruşa, 65 yaş ve üzeri ile 06-12 yaş arası tarifede olanlarda 32 lira 75 kuruşa Akşehir'den Ankara'ya ulaşmış olacaklar. Yüzde 40 engelli vatandaşlarımız da tamamen ücretsiz olarak bu seferlerden faydalanabilecek. Akşehir'imiz için bizim seçimlerde vaat ettiğimiz, milletvekilimizle birlikte halkımızla paylaştığımız konulardan biri Raybüs konusuydu. Sayın Başbakanımızın ve zamanın Ulaştırma Bakanı şimdiki Başbakan Yardımcımız Lütfi Elvan Beyin desteğiyle Raybüs seferlerimiz başlamıştı. İlk olarak Akşehir-Konya arasına konulan Raybüs seferleri için ilerleyen zamanda Akşehir-Afyona arasına da konulması için girişimlerimiz olacak" dedi.

RAYBÜS SEFERLERİNDE SÜRE BİR BUÇUK SAATE DÜŞECEK

Demiryolları Bölge Müdürü ile yaptıkları görüşmede Sarayönü ilçesi ile Konya arasındaki demiryolu hattının Raybüse uyumlu olarak yenileneceği bilgisini aldıklarını söyleyen Başkan Akkaya, "Şu anda 2 saat 27 dakika olan Akşehir-Konya arasındaki Raybüs ulaşım zamanı bu hattın yenilenmesinin ardından bir buçuk saat civarına inmiş olacak. Sarayönü ilçesi ile Konya arasındaki 50 kilometrelik hattın değişimi bu yıl ki demiryollarımızın programında ve büyük bir ihtimalle de bu yıl tamamlanmış olacak. Bu hattın yenilenmesi sayesinde Raybüs ile yapılacak seferler de daha cazip hale gelecek. Vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine raybüs seferlerinde süresiz olarak bu indirimin yapılması konusunda emeği geçen başta Sayın Başbakanımız olmak üzere Ulaştırma Bakanımıza, Demiryolları Genel Müdürümüze, Demiryolları Bölge Müdürümüze Akşehir Halkı adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Akşehir-Konya arasındaki Raybüs seferleri günde iki kez olmak üzere 06.30 ve 12.20'de Yüksek Hızlı Tren'le bağlantılı olarak devam ediyor. Raybüs seferlerinden Şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları da ücretsiz olarak yararlanabiliyor.

Akşehir-konya Raybüs Seferlerinde Süresiz İndirim

Akşehir-konya Raybüs Seferlerinde Süresiz İndirim

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim