• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Akşehir İle Kepez Kardeş Şehir Oldu

Akşehir İle Kepez Kardeş Şehir Oldu
Antalya'nın Kepez İlçe Belediyesi ile Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi imzalanan protokolle kardeş şehir oldu.

Antalya'nın Kepez İlçe Belediyesi ile Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi imzalanan protokolle kardeş şehir oldu.

Antalya Kepez Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen törenle, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ile Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kardeş şehir protokolünü imzaladı. Her iki belediye arasında hizmet işbirliğini, bilgi-deneyim paylaşımı ve iki ilçe halkı arasındaki dostluk bağlarını güçlendirmeyi hedefleyen protokolün imzalanmasında AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs ile AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri de imza masasında hazır bulundu.

"AKŞEHİR KÜLTÜR ve MEDENİYET MERKEZİ"

İmza töreninde bir konuşma yapan Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Antalya Akşehirliler derneğimiz vasıtası ile bir Akşehir gezimiz olmuştu ve o vakit Belediye Başkanımızla böyle bir kardeşlik hukukunu geliştirmeye dönük bir protokol imzalamak konusunda anlaşmıştık. Sonrasında meclislerde alınan kararlarda bu programın prosedürlerini tamamladık. Ben öncelikle bu gün imzalayacağımız protokolümüzün Kepez'imize, Akşehir'imize ve her iki belediyemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Başkan Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bildiğiniz gibi Akşehir tarihimiz açısından, Anadolu'daki tarih açısından çok kıymetli bir şehir. Hem Selçuklular döneminde önemli yerleşim yerlerinden birisi, hem de Osmanlılar döneminde çok önemli yerleşim merkezlerinden birisi. Kültür, medeniyet merkezi olan Akşehir milli mücadelemiz döneminde Batı Cephesi Karargâhına ev sahipliği yaparak Kurtuluş Savaşımızın çok önemli komuta merkezlerinden birisi olmuş. Birde Nasreddin Hoca'mız var ki biliyorsunuz bir Anadolu bilgesi olarak bizim irfanımıza bizim kültürümüze medeniyetimize çok farklı katkılar sunmuş. Nasreddin Hoca'yı anarken ifade etmekte yarar var, biz Kepez Belediyesi olarak bugüne kadar Nasreddin Hoca'nın ismini burada yaşatmaya yönelik birçok adım attık. 5 yıl aralıksız olarak belediye tiyatromuzca çocuklarımıza "Barışa Maya Nasreddin Hoca" diye çocuk oyunu sergilenir. Haftada iki kez sergilenen bu oyunu Kepez'de şuan itibari ile lise öğreniminin altında ki bütün çocuklar izlemiş durumda. Nasreddin Hoca ve çocuklarımız arasında bir gönül köprüsü, bir gönül bağı böylelikle kurulmuş oldu. Yine yaklaşık 200 Bin boyama kitabını bu 6 yıllık zaman zarfında öğrencilerimize, anaokullarımıza dağıttık. Bir sayfasında Nasreddin Hoca fıkraları diğer sayfasında boyama olan bu kitapta belediyemizin önemli kültür hizmetlerinden bir tanesidir. Ayrıca belediye olarak kreşimizi açtık ve kreşimize de Nasreddin Hoca ismini verdik. Çocuklarımız Nasreddin Hocayla farklı bir iletişim kurmuş olmanın da şimdi mutluluğunu yaşıyorlar. Akşehir aynı zamanda Konya'nın bir ilçesi, biz Konyalılar Derneği ile birlikte burada Konya kültürünü yaşatmak konusunda da ayrı bir gayret gösteriyoruz. Bu kardeşlik hukuku sıradan bir kardeşlik protokolü değil. İmza törenimizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum."

"AKŞEHİR KENT KİMLİĞİ KAZANMIŞ ENDER ŞEHİRLERDEN BİRİSİ"

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da yaptığı konuşmada, tüm katılımcılara teşekkür ederek, "Bugün imzalayacağımız protokol gerçekten çok önemli bir protokol. Kepez Belediye Başkanımızın da ifade ettiği gibi bizim yurt içinde hiçbir kardeşimiz yoktu. Hakikaten bu kardeş belediyecilik çok önemli olgu. Konya biliyorsunuz şu anda gelişmekte olan illerin arasında göze çarpıyor. Konya; Büyükşehirler arasında çok önemli bir yere sahip, kentleşmede çok güzel bir başarıyı yakalamış. Biz Konya'mızdan da birçok noktada faydalanıyoruz ama Kepez'den de faydalanacağımız daha farklı alanların olduğunu bugün gördük. Gerçekten bizim için önemli bir gün. Akşehir; tarihiyle, doğasıyla, farklı bir kent. Kent kimliği kazanmış ender şehirlerden bir tanesi. Malum kent ismini kazanma kolay olmuyor. Kendine özgü mimarınız olacak, yemek kültürünüz olacak, halk oyunları, türküler, folklorunuz olacak. Bunların hepsi Akşehir'imizde mevcut. Hamdolsun gerçekten böyle bir kente de belediye başkanı olmak, Nasreddin Hoca'nın torunlarına hizmet etmek bizim için ayrı bir kıvanç. Bugün burada bulunmamıza bir vesile de sadece dernek başkanlarımız değil, Nasreddin Hoca'mız. Nasreddin Hoca'mızın ismini burada yaşatan, onun mesajlarını, bizim geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza, gençlerimize ulaştıran Hakan Başkanımızı bir kere daha bu anlamda kutluyorum. Buradaki Masal Adası'nı gezme imkânı bulduk. Bu tesis içinde ayrıca kendisini tebrik ediyoruz. Kendi kahramanlarımızı daha net bir şekilde çocuklarımıza ulaştırmak durumundaydık ve Hakan Başkanımız bunu ilçesinde başarmış, bu da çok önemli. İnşallah önümüzdeki süreçte bizde şehrimizde Nasreddin Hoca'mızın fıkralarının anlatıldığı böyle bir güzel bir park planlıyoruz. Buradan bu vesileyle Nasreddin Hoca'mızı da rahmetle anıyorum. Protokolümüzün her iki ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kardeş şehir protokolü imzalandı. Kardeş şehir protokolü kapsamında Antalya Kepez'e giden Akşehir heyeti burada Kepez Belediyesi yatırımlarını da inceleme ve gezme imkanı buldu. Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, misafirlerini Antalya'nın ilk halk otobüslerinden biriyle kısa bir şehir turuna davet etti. Kepez Belediyesi'nin Nasreddin Hoca Kreş ve Gündüz Bakım Evi'ni gezdi. Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Kepez Belediyesi'nin Nasreddin Hoca'nın adının yaşatılması odaklı çalışmalarından dolayı duyduğu memnuniyetini ifade etti.

Akşehir İle Kepez Kardeş Şehir Oldu

Akşehir İle Kepez Kardeş Şehir Oldu

Akşehir İle Kepez Kardeş Şehir Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim