• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Akşehir Heyetinden Antalya Konyalılar Derneği’ne Ziyaret

Akşehir Heyetinden Antalya Konyalılar Derneği’ne Ziyaret
Antalya Kepez Belediyesi ile kardeş şehir protokolünü imzalamak için Antalya'da bulunan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya başkanlığındaki Akşehir...

Antalya Kepez Belediyesi ile kardeş şehir protokolünü imzalamak için Antalya'da bulunan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya başkanlığındaki Akşehir heyeti, buradaki temasları kapsamında Antalya Konyalılar Derneği'ni ziyaret etti.

Dernek Binası girişinde Antalya Konyalılar Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Cengiz ve Dernek Yönetim Kurulu Üyelerince karşılanan Akşehir heyeti, Antalya'da böyle bir derneğin bulunmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Antalya Konyalılar Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Cengiz yaptığı konuşmada, derneğin kuruluş yılı ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Cengiz, "Amacımız doğduğu yerlerden doyduğumuz ve yaşadığımız Antalya'ya göç yoluyla gelen Konya kökenli hemşehrilerimizi bir çatı altında toplamak, onların kaynaşmasına vesile olabilmek, kendilerini aşan meselelerde çözüm bulabilmek, birlikte yaşadığımız kentte keder ve kıvançlarımızı paylaşabilmektir" dedi.

Kepez Belediyesi ile beşinci kez Şeb-i Arus etkinliği yaptıklarının altını çizen Cengiz, Kepez Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Ramazan şenliklerinde Konyalılar Gecesi, Muratpaşa Belediyesiyle Kültür Festivali başta olmak üzere birçok çalışma yürüttüklerini söyledi.

Dernek bünyesindeki kadın kolları ve gençlik kolları ile birçok kültürel ve sosyal faaliyete imza attıklarını söyleyen Antalya Konyalılar Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Cengiz, "Konyalının Sesi" diye bir dergi çıkardıklarını "Çocuklar Üşümesin" projesi ile de Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tespit ettiği 6 ayrı okulda toplam 100 öğrenciye kadın kollarınca mont giydirdiklerini belirtti.

Dernek Başkanı Cengiz, "Antalya'mızda 85 bine yakın Konya nüfusuna kayıtlı hemşehrimiz yaşamakta olup her geçen gün bu sayı artmaktadır. Konyalılar Antalya'mızın kültür, ekonomi ve siyasetine renk katmaktadır. Kendi alanında markalaşmış turizm, sanayi ve tarımda öne çıkmış Konyalılar olmakla beraber orta ve küçük boy işletme, zanaat ve sanatkarlarıyla her yerde görülmekteyiz. Konyalılar büyük bir aile olarak Antalya'daki yapı taşlarının en büyüğünü oluşturmaktadır. Yaşadığımız kentimizin yarınlarına her alanda katkı koymak için çaba sarf etmekteyiz" diye konuştu.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'da yaptığı konuşmada, 21 yıldır Antalya'da faaliyet gösteren Antalya Konyalılar Derneği'ni faaliyetlerinde dolayı kutlayarak, "Klasik dernekler ve hemşehri dernekleri dışında bir faaliyet yaptığınız için ben sizleri kutluyorum. Genelde bu tür derneklere baktığınız zaman sadece bir lokal olur, oyun alışkanlığı olan insanlar oraya gelir, diğerleri gelmez, sadece bir lokalden yada kahvehaneden ibaret olur. Ama burada görüyoruz ki bu derneğimizde bu yapılmamış, çeşitli eğitim ve kültürel programlar, "çocuklar üşümesin" gibi projeler, birçok sosyal faaliyetlerle beraber sürdürülmüş. Her dernekte bunu sürdüremez, bunun içinde bir alt yapı olması gerekir, demek ki altyapıyı da kurmuşlar. Bunun içinde başkanımız ve ekibini kutluyoruz, tebrik ediyoruz" dedi.

Bu tür faaliyetlerde bulunan derneklerin yalnız bırakılmamasını, güzel faaliyetleri yapan toplumsal sorunları kendine dert edinmiş, hedefi daha büyütmüş derneklerin daha çok yanında olunması gerektiğini söyleyen Başkan Akkaya, "Burada ki tüm hemşehrilerimize Nasreddin Hoca'yı ve Akşehir'imizi tanıtmak anlamında üzerimize düşen ne varsa yapmak istediğimizi belirtiriz. Tekrar böyle güzel faaliyetleri düzenledikleri için Başkanımızı ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyorum. Bundan sonra ki çalışmalarında da başarılar diliyorum. Her zaman Akşehir'imize de buradaki Antalya hemşehrilerimizi beklediğimi ifade ediyorum" diye konuştu.

Antalya Konyalılar Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Cengiz tarafından ziyaret sonunda Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'ya bir plaket takdim edildi.

Akşehir Heyetinden Antalya Konyalılar Derneği’ne Ziyaret

Akşehir Heyetinden Antalya Konyalılar Derneği’ne Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim