• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Akşehir AK Parti’den Bayır-bucak’a Yardım Tırı

Akşehir AK Parti’den Bayır-bucak’a Yardım Tırı
AK Parti Akşehir İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen "Bayır-Bucak Türkmenleri'ne Yardım Kampanyası" kapsamında yardımlarla doldurulan TIR, yapılan...

AK Parti Akşehir İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen "Bayır-Bucak Türkmenleri'ne Yardım Kampanyası" kapsamında yardımlarla doldurulan TIR, yapılan dualarla Bayır-Bucak bölgesine uğurlandı.

AK Parti Akşehir İlçe Başkanlığı, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından 30 Eylül 2015 ve 26 Ocak 2016 tarihleri arasında düzenlenen "Bayır-Bucak Türkmenleri'ne Yardım Kampanyası" kapsamında gıda, giyim, ev eşyası ve oyuncak gibi ürünlerle hazırlanan yardım TIR'ı Bayırbucak'a yapılan dualarla uğurlandı.

"TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZ KURTULUŞ SAVAŞINDA BİZLERİ UNUTMADI"

Bayır-Bucak'a ulaştırılacak TIR için Nasreddin Hoca Meydanı'nda bir uğurlama töreni düzenlendi. Törene, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, İlçe Müftüsü Ahmet Kardaş, AK Parti Akşehir İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri, belediye meclis üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Uğurlama töreninde konuşan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, yardım kültürüne sahip bir millet olduğumuza dikkat çekerek, "Allah, yapmış olduğumuz yardımlarımızı Türkmen kardeşlerimize ulaştırsın. AK Parti İlçe Başkanımız başta olmak üzere arkadaşlarımız hayırlı bir çalışma sergilediler. Akşehir Belediyesi olarak bizde yardıma destek sağladık. Bu yardım, Nasreddin Hocamızın torunlarına, Akşehir halkına örnek olur ve bu yardımların devamı gelir diye düşünüyorum. Çünkü Türkmen kardeşlerimiz Kurtuluş Savaşı döneminde bizleri hep destekledi. Kollarından bilezikleri, kulaklarından küpeleri çıkartıp bizim atalarımıza yardım ulaştırmışlar. Bizlerde zor durumlarında onların her zaman destekçisi olmak durumundayız. Şükürler olsun ki, yardımı, iyiliği ve merhameti önemseyen bir kültüre ve örfe sahibiz. Allah yardımlarımızı makbul eylesin. Bu yardım kampanyasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

"TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZ ARKALARINDA TÜRKİYE'NİN OLDUĞUNU BİLİYOR"

AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs'te yaptığı açıklamada, "Genel merkezimiz ve ilçe teşkilatımızın başlatmış olduğu kampanya çerçevesinde orada şu anda zulüm altında inleyen Türkmen kardeşlerimize bizler de Akşehir olarak ilçe teşkilatı olarak, kadın ve gençlik kollarımız ile birlikte, bir TIR dolusu malzeme uğurluyoruz. Bu yapılan yardımların Allah katında makbul olmasını temenni ediyorum. 30 Eylül itibari ile Bayır-Bucak bölgesinde Türkmen kardeşlerimizin mücadelesi başladı. Onlar bu mücadelede yola çıkarken, "Yukarıda Allah, önümüzde Kabe ve arkamızda Türkiye olduğu sürece kimse bize bir şey yapamaz" sözünü söylediler. Biz Akşehir olarak, her görüşten insanımızın desteği ile bu yardım TIR'ını doldurduk ve bu kampanyayı nihayete erdirdik. Rabbimize şükürler olsun. Allah yardımlarımızı kabul eylesin" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Ahmet Kardaş'ın ettiği dua ile yardım TIR'ı uğurlandı.

Akşehir AK Parti’den Bayır-bucak’a Yardım Tırı

Akşehir AK Parti’den Bayır-bucak’a Yardım Tırı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim