• BIST 9693.46
  • Altın 2511.705
  • Dolar 32.57
  • Euro 34.7682
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Akşehir AK Gençlik Milli Şair Mehmet Akif’i Andı

Akşehir AK Gençlik Milli Şair Mehmet Akif’i Andı
Konya'nın Akşehir ilçesinde, AK Parti Akşehir Gençlik Kolları Başkanlığı ÜNİAK Birimi tarafından vefatının 79. yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy'u...

Konya'nın Akşehir ilçesinde, AK Parti Akşehir Gençlik Kolları Başkanlığı ÜNİAK Birimi tarafından vefatının 79. yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy'u anmak amacıyla "Asım'ın Nesli Mehmet Akif'i Anıyor" adı altında bir program düzenledi.

Akşehir Kültür Merkezi'nde yapılan programa AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Said Çelik, AK Parti Akşehir İlçe Gençlik Kolları Başkanı İsmail Kıyıcı, AK Parti Akşehir Kadın Kolları Başkanı Yüksel Erkan, çevre ilçelerden gelen gençlik kolları başkanları, yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu. Açılış konuşmasını yapan AK Parti Akşehir Gençlik Kolları Başkanı İsmail Kıyıcı, programda görev alan tüm arkadaşlarına teşekkür ederek, "Mehmet Akif bir şair olmanın çok çok ötesinde, bir mütefekkir, bir münevver, gönül insanıdır. Ne mutlu bizlere ki Mehmet Akif gibi pak bir ruhu, temiz bir vicdanı yad etmek için, onun yüksek ideallerini, onun davasını, aşkını, heyecanını paylaşmak için buradayız" dedi.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da, böyle bir programı tertip ettikleri için gençlik kolları üyelerini kutlayarak, "Milli şairimizi sadece bir günde anmak elbette ona karşı hürmetsizliktir, vefasızlıktır. Mehmet Akif, benzersiz bir kahramanlık ve vatanseverlik destanı olan İstiklal Marşı'mızda hem milletin gönlünde taht kurmuş, hem de tarihimizin en önemli şahsiyetleri arasında haklı yerini zaten almıştır" diye konuştu.

AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs ise, başta Gençlik Kolları Başkanı İsmail Kıyıcı ve görev alan üniversite öğrencilerini kutlayıp, "Bundan 79. yıl önce aramızdan sessiz sedasız ayrılan Akif'i yine bu programı hazırlayan o koca yürekli Asım'ın nesli uğurlamıştı ve maalesef milli şairimizin cenazesine devlet erkanından hiçbir kimse katılmamıştı. Eğer bizler, Akif'in, Asım'ın neslinden bahsederken Tacettin Dergahı denildiğinde, Sebil-ül Reşat denildiğinde bunların manasını bilemiyorsak bu çok acı bir durumdur. Bunların lütfen üzerinde hassasiyetle duralım, eğer bilmiyorsak hem kendimiz öğrenelim, hem de evlatlarımıza öğretmenin çabasında gayretinde olalım" dedi.

AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Said Çelik de yaptığı konuşmada "AK Gençlik Asım'ın nesli olacaktır. Geleceği şekillendirecek olan elbette biz AK gençleriz. Ama geleceği şekillendirecek olan AK Gençlik, değerlerini, öncü şahsiyetlerini bilecek, onlar ile yollarını aydınlatacak, iman ile ahlak ile donanacaktır" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu da yaptığı konuşmada, gençlik yıllarında başucundan Necip Fazıl'ın Çile ve Mehmet Akif'in Safahat'ını hiç eksik etmediğini söyleyerek, "Aslında Mehmet Akif'i anmak çok güzel bir şey ama her gencimizin amacı bir Mehmet Akif olmak olmalıdır. Bunun mücadelesini verebilmek önemlidir" dedi. Konuşmasında Mehmet Akif'in şiirlerinden örnekler veren Baloğlu, "Mehmet Akif'in neslini, Necip Fazıl'ın neslini yıllarca mürtecilikle suçladılar. Ama bugün görüyoruz ki geçmişin hayalleri bir bir gerçek oluyor. Mehmet Akif'in hayalleri bir bir gerçek oluyor ve bundan sonra da inşallah Mehmet Akif'lerin hayalleri gerçek olmaya devam edecek. Çünkü Mehmet Akif'in nesli, Asım'ın nesli gümbür gümbür geldi ve sizlerle birlikte gelmeye devam edecek" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu alan kısa bir slayt gösterimi ve sonrasında AK Parti Akşehir Gençlik Kolları üyelerinin seslendirdiği Mehmet Akif Ersoy şiirleri katılımcılardan büyük alkış aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sesinden "Zulmü Alkışlayamam" şiirinin de sunulduğu etkinlik sonunda görev alan gençlere geceye katılan protokol mensupları tarafından çeşitli hediyeler verilerek hatıra fotoğrafı çektirildi.

Akşehir AK Gençlik Milli Şair Mehmet Akif’i Andı

Akşehir AK Gençlik Milli Şair Mehmet Akif’i Andı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim